Kiek lauro lapų dėti į sriubą: nepadauginkite ir išvenkite apsinuodijimo
Kodėl lauro lapai reikalingi sriuboje - patarimai, kaip jį naudoti?
Atrodytų, visi žino, kodėl lauro lapas reikalingas pirmajame patiekale.
Jį visada dėdavo mūsų močiutės ir mamos.
Tačiau ne visi žino, kada ir kiek jo dėti į puodą.
Patyrę virėjai pataria prieš siunčiant lauro lapus į sriubą juos lengvai sutrinti.
Taip jie "atgyja", geriau išsiskiria aliejai, kurie savo ruožtu praturtina patiekalo skonį.
Kada dėti lauro lapus į sriubą ar barščius - patarimas
Prieskonius geriau dėti likus 5 minutėms iki patiekalo paruošimo pabaigos.
Pagrindiniams patiekalams lauro lapų reikėtų dėti likus 10 minučių iki jų paruošimo.
Jei lauro lapą įdėsite likus kelioms minutėms iki pabaigos, jis nespės patiekalui "suteikti" aromato.
Kaip ilgai sriuboje laikyti lauro lapą - svarbi pastaba
Daugelis šeimininkių daro klaidą palikdamos lauro lapą patiekale.
Iš tikrųjų lauro lapą reikia "išimti" iš karto po to, kai sriuba ar barščiai išvirė, kitaip jie taps per daug kartūs.
Faktas tas, kad lape esantys eteriniai aliejai turi nemalonų skonį.
Kada lauro lapas yra nuodingas - įspėjimas
Šio prieskonio naudingosios savybės žinomos visiems, tačiau ne visi žino lauro lapo pavojus.
Iš tikrųjų lauro lapas yra nuodingas nėščioms moterims - kai kuriais atvejais jis gali sukelti persileidimą.
Jei namuose turite katę ar šunį, lauro lapas jiems yra nuodingas.
Lauro lapas taip pat pavojingas, jei vartojamas didelėmis dozėmis.
YouTube ekrano nuotr.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Kokių trijų maisto produktų siūlo atsisakyti medikai
- Kodėl keto dieta gali atnešti daugiau žalos nei naudos
- 5 priežastys rytais įprastą kavą pakeisti cikorijų
- Kad neėstų rėmuo: ką rekomenduoja liaudies medicina
- Kokio maisto negalima valgyti apgirtus: mėgstami užkandžiai tampa pavojingi sveikatai
- Pavojingiausia "trijulė": gydytojai pasakoja, ko negalima derinti prie kavos
Rašyti komentarą