Kombucha gėrimo ingredientai
Pagrindiniai kombucha arbatos ingredientai - mielės, cukrus ir juodoji arbata. Toks mišinys fermentuojamas apie savaitę. Šiuo metu bakterijos ir rūgštys atsideda arbatoje, tad tokia arbata gali turėti nežymų alkoholio kiekį.
Nauda sveikatai
Tyrėjai sako, jog kombucha arbata gali gerinti virškinimo veiklą, didinti energijos lygį, stiprinti imuninę sveikatą, padėti norint atsikratyti antsvorio, mažinti kraujospūdį, širdies ligų ir vėžio išsivystymo riziką.
Fermentuoti produktai - itin nudinti žarnyno bakterijų balansui palaikyti. Fermentacijos procese gaminami probiotikai, kurie padeda jaučiant tokius simptomus, kaip viduriavimas, vidurių užkietėjimas, esant dirgliosios žarnos sindromui.
Tokia arbata taip pat turi daug antioksidantų, kurie apsaugo ląsteles nuo pažaidos.
Kombucha taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio bei cukraus kiekį kraujyje.
Šaltinis: https://www.webmd.com/diet/the-truth-about-kombucha
Rašyti komentarą