Kombucha - gardi, sveika vyno alternatyva

Kombucha - gazuotas saldžiai rūgštus gėrimas, pagamintas iš arbatos. Daugelis žmonių sako, jog tokia arbata gali gerinti sveikatą, stiprinti plaukus, sumažinti vėžio riziką. 

 

Kombucha gėrimo ingredientai

Pagrindiniai kombucha arbatos ingredientai - mielės, cukrus ir juodoji arbata. Toks mišinys fermentuojamas apie savaitę. Šiuo metu bakterijos ir rūgštys atsideda arbatoje, tad tokia arbata gali turėti nežymų alkoholio kiekį. 

Nauda sveikatai

Tyrėjai sako, jog kombucha arbata gali gerinti virškinimo veiklą, didinti energijos lygį, stiprinti imuninę sveikatą, padėti norint atsikratyti antsvorio, mažinti kraujospūdį, širdies ligų ir vėžio išsivystymo riziką.

Fermentuoti produktai - itin nudinti žarnyno bakterijų balansui palaikyti. Fermentacijos procese gaminami probiotikai, kurie padeda jaučiant tokius simptomus, kaip viduriavimas, vidurių užkietėjimas, esant dirgliosios žarnos sindromui. 

Tokia arbata taip pat turi daug antioksidantų, kurie apsaugo ląsteles nuo pažaidos. 

Kombucha taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio bei cukraus kiekį kraujyje. 

Šaltinis: https://www.webmd.com/diet/the-truth-about-kombucha

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder