Lęšiai - nuostabus produktas sveikatai

Skaidulų, augalinės kilmės baltymų šaltinis - lęšiai. Kokia jų vartojimo nauda sveikatai?

100g sverianti lęšių porcija turi: 

    105 kcal
    8.8g baltymų
    0.7g riebalų
    16.9g angliavandenių
    5.1g skaidulų
    3.5mg geležies
    40mcg seleno
    30mcg folio rūgšties

Nauda sveikatai

Mažina lėtinių ligų riziką

Tyrimai rodo, jog lęšių vartojimas gali sumažinti tokių lėtinių ligų, kaip diabeto, nutukimo, vėžio ir širdies ligų riziką. To priežastis - fenoliai, esantys lęšių sudėtyje, kurie turi antioksidantinių, antibakterinių, priešvirusinių ir priešuždegiminių savybių. 

Gerina virškinimo funkciją

Lęšiai yra itin turtingi prebiotinėmis skaidulomis, kurios gerina virškinimo funkciją, “maitina” “gerąsias” žarnyno bakterijas, mažina storosios žarnos vėžio riziką. 

Naudingi širdžiai

Lęšiai - puikus skaidulų, folio rūgšties, kalio šaltinis, todėl yra itin svarbus maisto produktas širdies būklei, mažinantis kraujospūdį ir cholesterolio koncentraciją kraujyje. Geležis ir vitaminas B padeda palaikyti normalų širdies ritmą. 

Cukraus kiekio kraujyje palaikymas

Lęšiai - produktas, turintis žemą glikeminį indeksą, o tai reiškia, jog energija išskiriama lėčiau. Taip palaikomas stabilesnis gliukozės kiekis kraujyje, reguliuojamas apetitas. 

Augalinių baltymų šaltinis

Lęšiai - puikus baltymų šaltinis, turintis metionino ir cisteino - būtinųjų amino rūgščių. Lęšiai gali tapti puikiu baltymų šaltiniu žmonėms, nevartojantiems gyvūninės kilmės produktų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder