Vitaminas D gali padėti suaktyvinti imuninių ląstelių kovą su įvairiais mikrobais, padėti apsaugoti mus nuo infekcinių ligų, taip pat pagerinti nuotaiką, išlaikyti sveikus raumenis, padėti pasisavinti kalcį ir fosfatus, o taip - išlaikyti stiprius kaulus ir dantis.
Dėl nepakankamo vitamino D kiekio taip pat gali susilpnėti mūsų imunitetas, todėl organizmas gali tapti imlesnis virusinėms ir bakterinėms kvėpavimo takų infekcijoms, su kuriomis be vitamino D mūsų organizmui gali būti sunkiau kovoti.
Neseniai atlikto tyrimo metu nustatyta, kad 82,2 % COVID-19 ligos pacientų trūko vitamino D.
Be to, žmonėms, kuriems trūksta vitamino D, dažniau kyla papildomų sveikatos problemų, pavyzdžiui, šioje populiacijoje dažniau stebimas nutukimas, diabetas, depresija, širdies problemos, silpni raumenys, trapūs kaulai, rachitas (vaikams) ir kelių rūšių vėžys.
Maisto produktai turintys daug vitamino D:
Kiaušinio trynys
Grybai
Jaučių kepenys
Sūris
Apelsinų sultys
Karvės pienas
Sojų piena
Tunas
Menkių kepenų aliejus
Lašiša
Jogurtas
Šaltinis: https://onbetterliving.com
Rašyti komentarą