Kai kurie maisto produktai, įskaitant tam tikrų rūšių bulves, gali pabloginti hipertenzija sergančių pacientų būklę.
„Express“ teigimu, mityba yra raktas į hipertenzijos stabilizavimą.
Todėl gydytojai ragina itin rimtai žiūrėti į maisto produktų pasirinkimą kasdieniam racionui.
Taigi Harvardo medicinos mokyklos mokslininkai nusprendė atlikti tyrimą ir išsiaiškinti, kaip įvairių rūšių bulvės veikia kraujospūdį. Tyrime dalyvavo daugiau kaip 187 tūkst. žmonių.
Tyrimo metu nustatyta, kad didžiausią pavojų hipertenzija sergantiems žmonėms kelia traškučiai ir bulvytės.
Jei žmogus per septynias dienas suvalgo keturias ar daugiau šių maisto produktų porcijų, padidėjusio kraujospūdžio rizika padidėja 11 %.
Specialistai šį vaizdą aiškina tuo, kad gruzdintose bulvytėse ir traškučiuose yra daug druskos ir aliejaus, kurie gali turėti neigiamą poveikį žmogaus sveikatai.
Rašyti komentarą