2024 metais „The Tall Ship Races“ įvyks Klaipėdoje

Klaipėdos miesto taryba priėmė sprendimą, jog „The Tall Ship Races“ 2024 metais įvyks Klaipėdoje. Planuojama, kad iš viso per trejus metus renginio įgyvendinimui reikės apie 720 tūkst. eurų.

Dėl pasaulinės pandemijos atšaukus ir Europoje negalėjus įvykti didžiųjų burlaivių regatai „The Tall Ship Races“ 2021 m. Tarptautinė buriavimo mokymo organizacija „Sail Training International“ kartu su regatą turėjusiais priimti uostais nusprendė šią regatą atidėti iki 2024 m. tikintis, kad pasaulį užklupusi pandemija nuslops ir didžiųjų burlaivių regata galės džiuginti Europos uostus ir miestiečius.

Šios lenktynės - prestižinės visame pasaulyje ir jų organizatorė - Tarptautinė buriavimo mokymo organizacija vykdo plačią lenktynių dalyvius priimančių uostų rinkodaros kampaniją, pati skatina laivų savininkus dalyvauti regatoje ir aplankyti visus joje dalyvaujančius uostus.

Lėšos didžiųjų burlaivių lenktynių organizavimui 2024 m. Klaipėdoje planuojamos Kultūros plėtros programos 2022-2024 m. biudžetuose.

Savivaldybė įsipareigoja kasmet mokėti narystės mokestį organizacijai po 39 tūkst. svarų sterlingų. Taip pat savivaldybė, kaip lenktynes priimantis uostas įsipareigoja dengti visus uosto mokesčius, infrastruktūros būtinos laivams priimti kaštus (krantinių nuoma, laivų aprūpinimas, vilkikų, locmanų ir pan. paslaugos), kultūrinės programos parengimo ir įgyvendinimo, komunikacijos ir rinkodaros, buriavimo praktikantų programos įgyvendinimo kaštus ir kitas su projekto įgyvendinimu susijusias būtinas išlaidas.

Planuojama, kad iš viso per trejus metus renginio įgyvendinimui reikėtų apie 720 tūkst. eurų.

Tarybos narys Arvydas Vaitkus išsakė abejonę dėl skiriamų lėšų tikslingumo.

„Kai vaikams už maitinimo, sporto sales, neformalųjį ugdymą drastiškai po keletą kartų planuojame didinti sumas, apmokėjimo dydžius, tai šiai šventei 720 tūkst. eurų tikrai yra labai didelė suma ir ją būtina pataisyti“, - sakė A. Vaitkus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder