Misija - sportuoti

Misija - sportuoti

(1)

Gruodžio 10 d. nuotoliniu būdu vyko „Svajonių komandos“ (ang. „Dreams and teams“) renginys, kurį vedė Klaipėdos ,,Versmės” ir Maksimo Gorkio progimnazijų mokiniai – Anastasija, Jegoras, Benita ir Dovydas.

Renginio tema „Sportas kaip priemonė susitvarkyti su pandemijos iššūkiais“. Siekta įrodyti, kad ir karantino sąlygomis, kuriomis gyvename pastaruoju metu, galime sportuoti. Pirmiausia teko iššūkis – surasti namuose daiktą, kuris geriausiai atspindėtų mūsų, renginyje dalyvavusių šeštokų, nuotaikas. Dūzgėm kaip bitės nešdami iš įvairiausių namų kampų daiktus: kompiuterinių žaidimų pultelius, puodelius, tušinukus, buvo net naminių gyvūnų, kurie ilgam kompiuterio ekrano dėžutėje neužsibuvo.

Deja, nieko bendro atsinešti daiktai su fiziniu aktyvumu neturėjo. Tad renginio organizatoriai, pasivadinę „Karantino lyderiais“, ėmėsi darbo. Savo kompiuterių ekranuose išvydome skirtingus fizinius pratimus, kuriuos bandėme atkartoti. Prireikė įvairių priemonių: kuprinės, pagalvės, popieriaus lapų, knygų. Neįtikėtina, po ilgos pertraukos teko užsidėti kuprinę ant pečių.

https://www.ve.lt/uploads/img/banners/srtfondas.gif

Deja, į mokyklą nėjome, kuprinė tapo puikiu svarmeniu, leidusi stiprinti rankų ir kojų raumenis. O štai per karantiną augančius pilvukus teko pramankštinti kilnojant kojas tarp kelių patogiai įsitaisius pagalvėlei. Dalyviai pasirodė ne iš kelmo spirti, ir patys pasiūlė vieną kitą užduotį.

Tad bendru sutarimu nusprendėme, kad sportuoti pandemijos metu verta. Ne tik kalorijas deginti padeda, bet ir nuotaiką praskaidrina. Tenka pripažinti, kad ir mokytis lengviau, kai aktyviai praleidęs pertrauką, „švaria“ galva imiesi naujų iššūkių.

„Svajonių komandos“ projektas vykdomas jau ketvirtą sezoną, juo siekiama ne tik Klaipėdos regiono mokyklų bendradarbiavimo, bet ir dar kartą įrodyti, jog sprendžiant kasdienes problemas ir iššūkius viena universaliausių priemonių yra sportas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder