Šalies savivaldybės kviečiamos šalinti automobilius "vaiduoklius"

Šalies savivaldybės kviečiamos šalinti automobilius "vaiduoklius"

Aplinkos ministerija palaiko sostinės savivaldybės kasmet organizuojamą akciją šalinti be priežiūros paliktus eksploatuoti netinkamus automobilius iš bendrojo naudojimo vietų ir kviečia kitas šalies savivaldybes bei policiją aktyviau dalyvauti juos tvarkant.

Tokių automobilių savininkus būtina paraginti jais pasirūpinti, kad nebūtų teršiama aplinka. Pasak Aplinkos ministerijos Atliekų departamento direktorės Vilmos Karosienės, gamtą gali užteršti tekantys iš automobilio tepalai ar kitos pavojingos atliekos.

Apie bendro naudojimo vietose laikomus neprižiūrimus ir eksploatuoti netinkamus automobilius gyventojai turėtų pranešti artimiausiai seniūnijai. Surinktą informaciją savivaldybės perduos policijos pareigūnams, kad jie nustatytų automobilių "vaiduoklių" savininkus.

Pastariesiems turėtų būti įteikti raštiški perspėjimai pasirūpinti savo turtu. Jeigu automobilio savininkas to nepadarys, jam gali būti skirta administracinė iki tūkstančio litų bauda arba bauda ir automobilio konfiskavimas.

Jeigu automobilį netikslinga remontuoti, savininkas jį turėtų išgabenti į eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo įmones.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder