2011-aisiais planuojama "Sodros" biudžeto "skylė" - 2,5 mlrd. litų

2011-aisiais planuojama "Sodros" biudžeto "skylė" - 2,5 mlrd. litų

Planuojamas kitų metų "Sodros" biudžeto deficitas - 2,5 mlrd. litų. Daugiau lėšų pašalpoms nenumatoma, nežadama ir pradėti kompensuoti sumažintas pensijas. Planuojama, kad daugiau lėšų atsiras didėjant algoms.

"Išlaidų ir pajamų skirtumas sudaro šiek tiek daugiau nei 2,5 mlrd. litų. Šių metų projekte buvo numatytas 2,7 mlrd. litų deficitas. Didelę įtaką deficitui sudaro paskolų aptarnavimas. Skolų aptarnavimui ir palūkanų mokėjimui yra numatyta 498 mln. litų. Jeigu to nebūtų, tas skirtumas būtų mažesnis", - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo.

Planuojama, kad vidutinis darbo užmokestis kitąmet augs 1,8 proc. ir sieks maždaug 1740 litų. Taip tikimasi surinkti daugiau lėšų iš socialinio draudimo įmokų.

Nuo kitų metų liepos pradeda galioti nauja motinystės/tėvystės išmokų tvarka. Motinos galės rinktis, ar eiti metams vaiko auginimo atostogų ir gauti 100 proc. buvusios algos, ar dvejiems metams ir gauti 70 bei 40 proc. atlyginimo.

"Nedarbo socialiniam draudimui projekte numatoma panaudoti 447,5 mln. litų, šios lėšos yra 41 mln. litų mažesnės nei laukiame šiemet", - sakė D. Jankauskas.

Pašalpoms planuojama skirti tą pačią pinigų sumą kaip ir šiemet, tačiau lėšas žadama naudoti racionaliau.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder