Dar neapsispręsta dėl sumos periodinių leidinių pristatymo įkainiams kompensuoti

Dar neapsispręsta dėl sumos periodinių leidinių pristatymo įkainiams kompensuoti

Kitų metų biudžete bus ieškoma papildomų lėšų periodinių leidinių prenumeratos ir pristatymo išaugsiančioms išlaidoms kompensuoti, tačiau sprendimas dėl konkrečios sumos dar nepriimtas.

Tai po pirmadienį vykusio Vyriausybės pasitarimo patvirtinęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis teigė, jog nuo Seime užregistruoto siūlymo išaugusių įkainių kompensacijoms skirti 3 mln. litų neturėtų būti nutolta.

"Kol kas 3 mln. suma yra užregistruota tik Seime. Šiandien kalbos apie konkrečią sumą nebuvo, tačiau ji turėtų būti panaši", - sakė susisiekimo ministras.

ELTA primena, jog premjeras Andrius Kubilius jau pažadėjo ieškoti 3 mln. litų šioms išlaidoms kompensuoti.

Lapkričio pradžioje Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija su dideliu susirūpinimu kreipėsi į daugelį svarbiausių valdžios institucijų ir Lietuvos žurnalistų sąjungą dėl Lietuvos pašto drastiškai didinamų periodinių leidinių prenumeratos įkainių 2011 metams. Tvirtinama, kad siūlomi tarifai dešimtimis procentų didesni nei buvo iki šiol. Toks įkainių didinimas nesant tinkamo kompensavimo iš esmės žlugdo daugelį leidėjų ir jų galimybę skleisti visuomenei informaciją kaimo vietovėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder