Premjeras apie Baltarusiją: "Esant geriems politiniams santykiams, didėja galimybės vystytis ir ekonominiu požiūriu"

Premjeras apie Baltarusiją: "Esant geriems politiniams santykiams, didėja galimybės vystytis ir ekonominiu požiūriu"

Premjeras Algirdas Butkevičius, kalbėdamas apie tarpusavio santykius su Baltarusija, akcentuoja, jog neįmanoma visiškai atskirti politinių klausimų nuo ekonominių, tačiau, esant šiltai politinei atmosferai, didėja galimybės plėtoti ir abiejų šalių ekonomikas.

"Tai yra neatskiriami dalykai, bet mes šiame forume (Klaipėdoje rengiamame Lietuvos-Baltarusijos verslo forume - ELTA) nusprendėme politinių klausimų neliesti. Esant geriems politiniams santykiams, yra didesnės galimybės vystytis ir ekonominiu požiūriu", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas akcentavo abiejų kaimyninių valstybių ekonominių santykių plėtojimo svarbą. Jo teigimu, tokios pragmatiškos pozicijos laikosi ir Baltarusijos Premjeras Michailas Miasnikovičius.

Paklaustas, ar sutinka, jog dabar yra palankus laikas investicijoms į Baltarusiją, A. Butkevičius pažymėjo, jog verslininkai turi savo požiūrį į ekonomikos plėtrą, tačiau pripažino, jog verslui reikalinga rizika.

"Reikia žinoti, kokia yra investicinė aplinka, bet, kiek teko girdėti, kalbėti su verslininkais, kai kurie yra pasiruošę investuoti gana dideles sumas. Čia yra savotiškas rizikos faktorius, bet verslas be rizikos tikrai neįmanomas", - teigė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Klaipėdoje prasidės dvi dienas truksiantis IX Lietuvos-Baltarusijos ekonomikos forumas, kuriame Lietuvos pramonininkų konfederacijos Lietuvos-Baltarusijos verslo tarybos kvietimu dalyvaus Baltarusijos ministrų delegacija, vadovaujama Premjero M. Miasnikovičiaus.

Forumo sektorių diskusijose daugiausiai dėmesio bus skiriama logistikai ir didesniam sienų pralaidumui su Baltarusija, krovinių gabenimui per Klaipėdos uostą, atsinaujinančiai energetikai ir aplinkosaugai, Lietuvos informacinių technologijų patirties perdavimui Baltarusijai bei baltarusių turizmo į Lietuvą skatinimo klausimams aptarti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder