Verslininkams - režisieriaus kūrybiškumo laboratorija

Verslininkams - režisieriaus kūrybiškumo laboratorija

"Didžiausia šių dienų bėda tiek versle, tiek gyvenime - vaizduotės stoka. Aš nedalinu sėkmės receptų, tačiau išmokau technikų, kurios išlaisvina vaizduotę, skatina aktyvumą bei kūrybingumą ir padeda siekti sėkmės bet kurioje gyvenimo srityje", - sako režisierius ir pedagogas Gytis Padegimas.

Lapkričio 18 d. pirmą kartą Klaipėdoje jis rengia seminarą-laboratoriją "Aktoriniai kūrybiškumo metodai šių dienų verslui".Pasitelkęs pasaulyje pripažintą legendinio aktoriaus Michailo Čechovo metodiką, G. Padegimas padės ne tik nugalėti įtampą, susikaustymą ar baimę, valdyti emocijas, dėmesį ekstremaliose situacijose, daryti įtaką pašnekovams, auditorijai, bet ir generuoti originalias idėjas.

Kaip kilo mintis rengti seminarus verslininkams?

Ši iniciatyva priklauso "Baltijos vadovų konferencijos" direktorei Daivai Vilkelytei. Jos organizuotoje konferencijoje verslininkams skaičiau pranešimą "Nuo asmeninio chaoso suvaldymo iki charizmatinės asmenybės savikūros", kuris sulaukė didelio pasisekimo. Paskui gavau pasiūlymų vesti seminarus verslininkams, ir tai darau jau 6 metus. Panašius seminarus įvairioms auditorijoms esu rengęs ir Danijoje, Rusijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje.

Kuo šie seminarai naudingi?

Dažnai žiūrėdamas į Lietuvos žmones, matau, kad jiems trūksta bendravimo laisvumo, tvirtumo, atsipalaidavimo. Žmonės labai įsitempę, skubantys, visose srityse vyksta konkurencija, nebėra kada atsižvelgti į savo dvasinius poreikius. Svarbu, kaip sakė Leonardas da Vinčis, savo mąstymą ir jutimus sujungti, kad jaustumeisi dvasiškai sveikas. Šių dalykų galima išmokti, todėl mano seminarai naudingi kiekvienam žmogui, kuris suinteresuotas savo tobulėjimu. Tam tikru atžvilgiu tai trumpos, tačiau vidine prasme intensyvios kūrybinės atostogos, po kurių įprasti dalykai atrodo kitaip.

Papasakokite, kaip vyksta Jūsų seminarai.

Į seminarus kviečiu atvykti be kostiumų - ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Kad žmonės nusimestų juos varžančius stereotipus ir galėtų jaustis laisvai. Pirmiausia siekiame, kad grupėje įsivyrautų teigiama atmosfera, susidarytų bendra komanda, atsirastų pasitikėjimas, saugumo jausmas. Tada pasakoju apie metodiką, imamės įvairių pratimų, improvizacijų.

Kviečiate žmones pabūti aktoriais?

Viskas šiame gyvenime yra teatras. Tačiau aktoriais tapti nesiūlau. Tik kviečiu išmokti teatre naudojamų metodikų, kurios savo "efektyvumu" prilygsta dabar populiariems koučingo ar kitiems asmenybės tobulinimo mokymams, bet yra paprastesnės. Be teorijos, kurią sudaro M. Čechovo metodo atskleidimas, užsiimame praktika, kurios metu ne tik išmokstama tam tikrų technikų, bet ir įgyjama įgūdžių, kaip jas taikyti kasdienėje veikloje. Šios technikos padeda tobulinti individualias kiekvieno žmogaus savybes - gebėjimą valdyti savo kūną ir mintis derybose ar kalbant didelei auditorijai. Seminarų dalyviai sužino, kaip sukoncertuoti ir valdyti dėmesį, ugdyti kūrybinę vaizduotę, atsipalaiduoti įtemptose situacijose. Be to, padedu atrasti kiekvienam labiausiai tinkančią artistinę išraišką, leidžiančią kurti sėkmingą įvaizdį.

Kuo ypatingas M. Čechovo metodas?

Iš tiesų jis yra labai paprastas - įsiklausymas į save, suvokimas, kas esi ir ką gali. M. Čechovo metodas paremtas praktika: fiziniais, psichofiziniais, dvasiniais pratimais. Jie padeda plėtoti unikalias asmenybės savybes, gabumus, kurie gali būti pritaikomi ne tik versle, profesinėje veikloje, bet ir asmeniniame gyvenime.

Seminaras-laboratorija "Aktoriniai kūrybiškumo metodai šių dienų verslui" vyks lapkričio 18 d. (penktadienį) Klaipėdos I. Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salėje (Herkaus Manto g. 25). Seminaro kaina - 250 Lt. Dalyvaujant dviem ir daugiau žmonių iš įmonės/organizacijos - 200 Lt. Daugiau informacijos ir registracija - [email protected].

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder