Virginija Baltraitienė: Lietuva prašys Europos Komisijos papildomai paremti pieno gamintojus

Virginija Baltraitienė: Lietuva prašys Europos Komisijos papildomai paremti pieno gamintojus

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, pirmadienį dalyvaujanti Briuselyje vykstančiame Žemės ūkio ir žuvininkystės tarybos posėdyje, sako, kad Lietuva prašys Europos Komisijos papildomai paremti pieno gamintojus. Vienas svarbiausių svarstomų klausimų Briuselyje ir yra pieno sektorius: rinkos padėtis, tendencijos ir ES priemonės.

Žemės ūkio ministrės teigimu, situacija Lietuvos pieno sektoriuje toliau išlieka įtempta. Vidutinė pieno supirkimo kaina Lietuvoje - apie 22 euro centus už kilogramą pieno - viena mažiausių Europos Sąjungoje, kai tuo tarpu ES vidurkis sudaro apie 32 euro centus už litrą pieno. Kai kuriems šalies pieno ūkiams supirkimo kaina yra sumažinta net iki 12-15 euro centų už kilogramą pieno

„Esame dėkingi Komisijai už jau skirtą paramą pieno gamintojams, patyrusiems nuostolių dėl Rusijos pieno gaminių importo embargo. Deja, ji yra nepakankama stabilizuoti pieno gamintojų padėtį. Tokios žemos pieno supirkimo kainos nepadengia pieno gamybos kaštų ir veda prie Lietuvos pieno sektoriaus nykimo. Per metus ūkių, laikančių karves, sumažėjo 6,7 proc. Dalis ūkių atsidūrė ypač nepalankioje situacijoje, nes turi įsipareigojimų bankams ir neišgali jų vykdyti. Manau, kad tai yra tęstinė neigiama Rusijos Federacijos embargo pasekmė. Taikomos rinkos organizavimo priemonės neduoda reikiamo rezultato situacijai stabilizuoti. Todėl Lietuva prašys Europos Komisijos skirti papildomą paramą iš ES biudžeto Lietuvos pieno gamintojams paremti", - pabrėžia V. Baltraitienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder