AB „Vakarų laivų gamykla“ įmonių grupei jau aštuntą kartą įteiktas „Lietuvos metų eksportuotojo“ apdovanojimas

AB „Vakarų laivų gamykla“ įmonių grupei jau aštuntą kartą įteiktas „Lietuvos metų eksportuotojo“ apdovanojimas

Vilniuje įvyko Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) dešimtasis suvažiavimas, kurio metu buvo įteikti „Lietuvos metų eksportuotojo 2019“ apdovanojimai. AB „Vakarų laivų gamykla“ varžėsi didžiausiųjų įmonių grupėje ir buvo pripažinta nugalėtoja.

Nominacija „Lietuvos metų eksportuotojas“ yra vienas iš seniausių LPK teikiamų apdovanojimų, įsteigtas 2001 m. Kaip ir kasmet, į nominaciją galėjo pretenduoti visos Lietuvos įmonės, gaminančios lietuviškos kilmės produkciją bei ją eksportuojančios ar teikiančios eksporto paslaugas. Bendrovės buvo vertinamos pagal bendrą eksporto apimtį ir dydį, palyginti su visa produkcijos ir paslaugų apimtimi bei eksporto augimu. Rodikliai lyginami su praėjusių finansinių metų rodikliais. Taip pat buvo vertinami papildomi kriterijai – darbo našumas, investicijos, tarptautinių vadybos ir kokybės standartų diegimas ir taikymas.

Nominacijos tikslai – Lietuvos ir pasaulio verslo bendruomenei pristatyti Lietuvos įmonių pasiekimus eksporto srityje, paskatinti Lietuvos gamintojus bei paslaugų tiekėjus didinti eksportą, tuo pačiu diegiant pažangiausias technologijas, kokybės ir vadybos sistemas.

Ceremonijoje dalyvavęs VLG įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika dėkojo už dar vieną apdovanojimą ir pabrėžė, kad tai – ne tik bendrovės gaminamų prekių ir teikiamų paslaugų, konkurencingumo globalioje Europos ir pasaulio rinkoje, bet ir visos komandos sėkmingo bei profesionalaus kasdienio darbo įvertinimas.

„Esame tarptautinė įmonių grupė ir dauguma mūsų užsakovų yra užsienio kompanijos. Nuolat ieškome naujų rinkų, nišų, kur galėtume teikti savo paslaugas ar tiekti produktus, partnerių, su kuriais užmegztume ilgalaikį bendradarbiavimą, taip didindami eksportą. Nors praėjusiais metais mums netrūko iššūkių, veiklą ribojo intensyvus pasiruošimas naujam mūsų veiklos etapui, tačiau juos galiu apibūdinti kaip sėkmingus, ir tai patvirtina šis apdovanojimas. Gerų rezultatų nebūtume pasiekę be didžiausio savo turto – darbuotojų, profesionalios, atsidavusios, jėgų negailinčios komandos. Iššūkių netrūks ir dabar, pradedant naują bendrovės istorijos etapą – „Panamax“, „Postpanamax“, „Aframax“ tipo laivų remontą ir krovą, kai atsivers durys į visiškai naują rinką, o įmonės pajėgumai ir gamybos apimtys išaugs net kelis kartus, bus sukurta net iki kelių šimtų naujų darbo vietų, tačiau neabejoju, kad kartu su komanda pavyks kurti pridėtinę vertę įmonei, miestui, uostui bei šaliai“, – pabrėžė A.Šileika.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder