Iniciatyvus jaunimas gerų darbų neatideda ateičiai

Iniciatyvus jaunimas gerų darbų neatideda ateičiai

Vasario 10 dieną po Klaipėdos piliavietės Karlo poternos skliautais susirinko geriausių ir veikliausių jaunimo organizacijų atstovai - pasveikinti savo draugų, kuriems buvo įteikti Jaunimo reikalų tarybos Jaunimo apdovanojimai.

" Labai svarbu, kad jūs sulaukėte padėkos, nes, užsibrėžę tikslus, savo darbais darote laimingus žmones ir visuomenę." - sakė IV-ąjį tradicinį renginį vedęs Viktoras Usovas, kuris prieš keletą metų buvo išrinktas šauniausiu Lietuvos kolegijų studentu ir pelnė nominaciją "Jaunoji auksinė širdis".

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė gražiu sumanymu apdovanojimų ceremoniją surengti erdvėje, kur miesto istorija susilieja su dabartimi, ir, linkėdamas geros kloties, sakė:

"Iš tikrųjų labai džiaugiuosi, ir tikiu, kad ši vieta neatsitiktinė. Linkiu gabiems, žaviems, entuziastams visur ir visada garsėti savo ambicijomis ir siekiais, o miesto valdžia ne iš pareigos, bet iš pašaukimo atsiliepsime į jūsų iniciatyvas. Aš manau, miestas savo dinamika, savo perspektyva yra stiprus tiek, kiek stiprus jaunimas."

Šiais metais buvo įsteigtos 8 nominacijos. "Metų organizacijos" nominacija už reikšmingą veiklą, naudingus renginius buvo skirta Socialinių mokslų kolegijos studentų klubui.

"Metų lyderio" nominacija atiteko kultūrinės jaunimo organizacijos "Kultūros raktas" prezidentui Matui Drukteiniui, įkūrusiam galeriją "Kultūros namai: kava ir menas", ir sukūręs plačių galimybių erdvę jaunimui Klaipėdos senamiestyje. Matas atsiėmė dar vieną nominaciją - "Metų iniciatyva" - už KKC Dailės parodų rūmuose miesto bendruomenei pristatytą profesionaliojo lietuviško kino meno sklaidos ir edukacijos projektą "5 susitikimai su lietuvišku kinu".

"Metų filantropo" nominacija buvo skirta UAB "Baltisches Haus" kolektyvui, kuris visus metus rėmė jaunimo organizacijų iniciatyvas, ir skirdavo patalpas bei leisdavo naudotis garso įranga renginių metu.

Už metų savanoriu išrinktą Gediminą Simutį apdovanojimą atsiėmė jo draugas, mat pagerbtas vaikinas šiuo metu savanoriauja Švedijoje, kur rūpinasi neįgaliu žmogumi. Jis praėjusiais metais pasižymėjo dalyvavimu studentiškuose renginiuose bei daugybėje akcijų, tarp jų - "Vilties bėgimas" ir "Gintarinė mylia".

Neeilinę nominaciją miesto meras įteikė Rimai Smilingytei - "Už nesavanaudišką pilietiškumą ir aktyvią poziciją gražinant ir švarinant Klaipėdos miestą". Merginai pavyko sustabdyti nesugaunamuoju vadintą namų sienų bjaurotoją. Rima sakė, kad jai chuliganą indentifikuoti padėjo nuojauta. Įtarusi, jog vyksta negeri dalykai, ir stebėjusi vaikiną pro savo darbovietės langą, ji iškvietė apsaugą. Meras juokais palinkėjo, kad ši nominacija nebūtų tęsiama, kad išnyktų sienų bjaurotojai, tačiau palinkėjo ir to, jog tokia pilietiška iniciatyva būtų užkrečiantis pavyzdys.

" Kalbama, kad jaunimas - mūsų ateitis. Ši graži šventė įrodė, kad jis yra ir dabartis, nes jaunimas savo iniciatyvas įkūnija ne vakar ir ne rytoj, bet - šiandien. Žvelgdami į praėjusių metų retrospektyvą galima manyti, jog atlikti darbai davė gerą toną šiems metams, ir taps pavyzdžiu , atskaitos tašku kitiems jaunimo lyderiams", sakė Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus.

Apdovanojimų ceremonijai iškilmingą meninę programą paruošę vaikų senosios ir muzikos ir šokių ansamblio "Dolce musica" artistai susilaukė aplodismentų, pradžiuginę XVI a. renesanso epochos šokiais. Vėliau susirinkusieji neskubėjo skirstytis, vaišinosi arbata ir dalinosi naujomis idėjomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder