Incidentas uoste: keliant konteinerį sulūžo kranas

Incidentas uoste: keliant konteinerį sulūžo kranas

Portalo VE.lt skaitytojai pranešė apie penktadienį UAB „Vakarų krova“ 219 doke įvykusi incidentą - keliant konteinerį lūžo kranas.

Laimei, niekas nenukentėjo, nors lūždamas kranas esą galėjęs apversti ant šono laivą, kuriame tuo metu dirbo darbininkai. Pasak liudininkų moteris krano operatorė dėl šoko pati negalėjo nulipti, tačiau greitoji pagaba iškviesta nebuvo.

Žmonės sunerimę, kad kranai šioje įmonėje nerenovuojami, nors jų būklė esą avarinė, tad gali nutikti ir daugiau incidentų bei nukentėti darbuotojai, nes su tokio tipo kitais kranais darbai vykdomi ir šiandien.

AB Vakarų laivų gamyklos, kuriai priklauso „Vakarų krova“, komunikacijos vadovė Jolanta Toliušytė patvirtino, kad įvyko nelaimingas gamybinis nutikimas - sulinko krano strėlė. Pasak jos, šio doko kranai yra seni, tačiau techninė jų būklė gera. Pagal visus reikalavimus atliekama techninė visų kranų apžiūra, tad nepaisant to, kad jie yra seni, techniškai jie yra tvarkingi.

Minėto krano, kurio strėlė sulinko gamybos proceso metu, techninė apžiūra atlikta prieš 5 mėnesius, jokių pastabų dėl jo negauta.

„Tiesiog metalas jau yra „pavargęs“. Atsitikimo metu žmonės nenukentėjo, tai svarbiausia“, - sakė J. Toliušytė ir pridūrė, kad planuojamas kapitalinis to krano remontas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder