Danės upėje siautėja „drakonai“

Danės upėje siautėja „drakonai“

Šeštadienį jau 11 val. dar šiek tiek apsnūdusį miesto centrą žadino būgnų bumsėjimas Danės upėje ir azartingi palaikymo komandų šūksniai. Prasidėjo vikingų laivų „drakonų“ lenktynės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurei laimėti. Jos tęsis iki 17-18 val. Trijų pirmų vietų laimėtojams direkcijos taurės bus įteiktos miesto simbolyje burlaivyje „Meridianas“, kuriam šiemet sukanka 70 metų. Lenktynių organizacinis štabas įsikuręs prie šio laivo. Jame emocijos liejasi per kraštus.

Azartingos lenktynės plaukiant 10-ies vietų „drakonų“ laivais vyksta Dangės upės atkarpoje nuo Irklavimo centro iki Biržos tilto. Privalomas įveikti 500 metrų atstumas. Lenktynėms Uosto direkcija išsinuomojo keturias valtis.

Komandos vertinamos pagal plaukimo laiką. Dar kartą susirungti turės III ir IV vietos laimėtojai dėl III vietos. Paskui vyks profesionalių irkluotojų pasirodymas. Jie nebus vertinami, tik nori palyginti savo ir mėgėjų laiką. Po to vyks finalinis plaukimas dėl I ir II vietos.

„Drakonų“ valčių varžybos Danėje rengiamas jau aštuntąjį kartą. Po to, kai šį renginį Uosto direkcija suorganizavo per savo veiklos 20-mečio paminėjimą, jo „atsikratyti“ nebepavyksta. Direkcija nuomoja tik laivus, o visą kita daro patys jos darbuotojai laisvu nuo darbo metu - nėra samdomi vedėjai, teisėjai ir t. t.

Lenktynėse šiemet dalyvauja 42 komandos, suvienijusios apie pusę tūkstančio irklavimo entuziastų. Varžosi daugelio Klaipėdos jūrų uosto krovos kompanijų, tarp jų ir Uosto direkcijos, įgulos. Beje, šiemet pirmą kartą šiame renginyje nedalyvauja LKAB „Klaipėdos Smeltė“ – dėl didelio darbo krūvio.

Šiemet dalyvauja nauja komanda „Liepojos uostas“ ir dragūnų bataliono svečių iš Portugalijos komanda. Rungiasi ir komanda iš Kaliningado „Rosmormar“.

Iš ryto po keturių komandų finišavimo pirmavo komanda „Arijus“, tačiau vėliau savo atstumą nuplaukus dar 4 komandoms, ją aplenkė dragūnų batalionas, kurio laikas - 2 min. 36 sekundės.

Nustebino komanda „Švarus pajūris“, kuri šiose varžybose jau dalyvauja antrą kartą. Pernai ji laimėjo 4 vietą. Pasak Uosto direkcijos vyriausiojo dispečerio Aleksandro Kaupo, komandą subūrė bendraminčiai iš visos Lietuvos, kurie 2-3 kartus per metus renka šiukšles iš pajūrio ir save vadina turistų draugais.

“Tai labia azartiškas renginys. Kai ateina komandų atstovai traukti burtų, jų akys dega, jie nori varžytis ir laimėti. Patiriama daug teigiamų emocijų net prieš varžybas. Džiaugiamės, kad galime tai dovanoti miestui ir jo svečiams. Šiemet norėjo dalyvauti daugiau nei 44 komandos, neturėjome tokios galimybės, o kitais metais, jeigu pavyks, galėsime leisti dalyvauti apie 60 komandų“, - sakė Uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus rinkodaros specialistė Irina Novikova.

Dar prieš startuodamos komandos apdovanojamos atminimo medaliais, šiemet jie su užrašu „Lietuvos 100-mečiui“. Komandos prisistato žiūrovams, bendrauja su jais, skanduoja. Pavyzdžiui, AB „Klaipėdos nafta“ komandos šūkis „Nepriklausomybė veža!“.

Papildyta:

Deja, dragūnų batalionas liko tik 4 vietoje - 2 min.37 sek, III vietą iškovojo komanda „Kogas“ - 2 min. 33sek., II vietoje TLSC logistikos įmonė - 2,29 ir pirmoji vieta atiteko „Novikonto“ komandai – 2 min. 26 sek.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder