Didžioji Jūros šventės premjera – spektaklis-legenda „Mobis Dikas“

Didžioji Jūros šventės premjera – spektaklis-legenda „Mobis Dikas“

Didžioji Jūros šventės premjera – spektaklis-legenda „Mobis Dikas“ JAU ŠĮVAKAR, 21.00 val., Klaipėdos piliavietės aikštėje.

Spektaklis - bendras VšĮ „Klaipėdos šventės“ ir Italijos teatro „Teatro dei Venti“ projektas. Išskirtinė, įspūdinga scenografija, autorinė muzika ir emocinė įtaiga – spektaklis abejingų nepalieka.

„Daugelis mano, kad tai spektaklis apie banginio ir žmogaus kovą tarsi tai būtų keršto istoriją. Bet taip nėra - siužeto linija daug sudėtingesnė. Tai pasakojimas apie žmonijos istoriją, šiuo pastatymu norime pasakoti apie mus - ieškančius bendrystės. Štai kodėl laivas atrodo lyg būtų Nojaus arka, štai kodėl reikia saugoti banginio - nes kalbame apie iliuziją ir apgaulę, tai pasakojimas apie dabartį, kurioje gyvename, apie žmonių judėjimą po pasaulį, apie nesaugumo jausmą“,- dramaturgas Giulo Sonno.

Su profesionaliais aktoriais spektaklyje pasirodys ir Klaipėdos bendruomenė – vaikai, senjorai, sportininkai, kurie nuo liepos vidurio noriai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse.

Hermano Melvilio romano pagrindu pastatytas, įvairias disciplinas (teatrą, cirko meną, šokį, muziką) apjungiantis spektaklis „Mobis Dikas“ sujungia praeitį ir dabartį, Italiją ir Lietuvą bei tyrinėja specialias temas, aktualias nūdienai: migracija – kelionė, nepažįstamų kraštų stereotipai, drąsa peržengti nežinomas ribas, kad pasiekti trokštamą pakrantę, „kito“ ir „kitokio“ baimė,  visuotinis susvetimėjimas.

Judanti 13 metrų ilgio ir 7 metrų pločio platforma spektaklio metu transformuojasi į laivą, paskui – žuvį, taip atverdama žmogaus fantaziją apie baltąjį banginį. Projekto generalinis rėmėjas - kompanija „Seafish Trade“.

Liepos 26, 27, 28 d. 21.00–22.00.

Vieta: Klaipėdos piliavietės aikštė

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder