Aktyviausiems senjorams - "Šanso" ir "Vakarų ekspreso" dovanos

Aktyviausiems senjorams - "Šanso" ir "Vakarų ekspreso" dovanos

Daugiau nei dešimtmetį neįgaliesiems ir senjorams savo sporto klube "Šansas" nemokamai leidžiantis treniruotis klaipėdietis Arūnas Jocys tradiciškai prieš didžiąsias žiemos šventes apdovanojo aktyviausius klaipėdiečius. Prie šios akcijos prisijungė ir dienraštis "Vakarų ekspresas", įsteigęs vertingų prizų.

Senjorai ir neįgalieji nuo lapkričio mėnesio beveik du mėnesius be jokio užmokesčio mėgavosi treniruoklių sale, erdviomis drabužinėmis ir dušais, žaidė stalo tenisą, galėjo lankytis saunoje.

Nemokamos treniruotės tęsiasi

Nemokamos treniruotės sporto klube "Šansas" vyko ir dar iki gruodžio 31 dienos vyks kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį nuo 9 iki 12 val.

Šios sporto įstaigos savininkas Arūnas Jocys ne kartą yra pabrėžęs, jog būtina visiems sudaryti vienodas sąlygas sportuoti ir džiaugtis gyvenimu.

"Tokias akcijas rengiame jau maždaug dešimtmetį. Smagu žiūrėti, kaip aktyviai neįgalieji ir senjorai lanko treniruotes. Jiems tai ne tik sportas, bet ir maloni atrakcija, bendraminčių susibūrimas ir laisvalaikio praleidimas, - teigė A. Jocys. - Neturi būti jokios prarajos tarp žmonių, nesvarbu, ar esi jaunas ir sveikas, ar senas, ar neįgalus. Visi privalome būti lygūs. Man malonu stebėti, kaip žmonės per trumpą laiką sugeba tapti gerokai žvalesni ir tvirtesni. Žmonių padėka ir džiaugsmas mane tik dar labiau įkvepia siekti užsibrėžtų tikslų."

Aplankė Kalėdų Senelis

Sporto klubo darbuotojai du mėnesius įdėmiai stebėjo sportuojančiuosius ir specialiais prizais apdovanojo aktyviausią senjorą, senjorę ir neįgalųjį sportininką. Aktyviausiųjų laurai atiteko Danutei Raišutienei, Jūratei Župerkienei, Joanai Repšienei ir Algirdui Skrinskiui.

"Arūnai Jocy, Jūs esate nuostabus žmogus. Darote išties naudingą darbą: išlyginate mūsų raukšles ne tik veide, bet ir širdyse. Mes sportuodami pamirštame visas bėdas ir ligas. Jūsų sporto salėje nebūna jokių kalbų apie skausmą, nelaimes ar panašius dalykus, tiesiog mūsų veiduose nuolat švyti šypsenos", - džiaugėsi senjorai. Jie antradienio vidurdienį buvo apipilti dovanomis, kartu su Kalėdų seneliu sportavo, šoko ir dainavo. Vėliau visi kartu sėdo prie vaišėmis nukrauto stalo.

Tai jau toli gražu ne pirmoji A. Jocio akcija - jis jau kelerius metus organizuoja nemokamus masažo ir jogos užsiėmimus Klaipėdos gyventojams. Nemokamus jogos užsiėmimus ne kartą vedė daktaras iš Indijos Sonahviras Sainghas (Sonahvir Singh).

A. Jocio darbai neliko nepastebėti - 2007 metais A. Jocys pelnė "Vakarų ekspreso" konkurso "Metų klaipėdietis" titulą.

Jis prisiminė, kad pirmieji neįgalūs žmonės su prašymais treniruotis sporto klube "Šansas" duris pradėjo varstyti prieš 18 metų, o juos sutikus svetingai, pradėjo vestis savo draugus ir artimuosius.

"Neišvariau nė vieno - tegul sportuoja. Atvirai pasakysiu - kartais jaučiuosi pervargęs, tačiau viską atperka tai, kai po insulto į sporto salę atėjęs žmogus, sunkiai valdantis pusę kūno, po kurio laiko paspaudžia tau ranką ar be jokios pagalbos nuo laiptų nulipa net be lazdos. Tada net pats šypseną išspaudi, pasikrauni energijos ir suvoki, kad jiems reikia tiek nedaug - tik visuomenės palaikymo ir nuoširdaus bendravimo", - teigė A. Jocys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder