Kariškiai prašo klaipėdiečių supratingumo

Kariškiai prašo klaipėdiečių supratingumo

Klaipėdoje vyksta didžiausios šiemet šalyje Lietuvos kariuomenės organizuojamos nacionalinės pratybos "Žaibo kirtis 2016", kuriose dalyvauja apie 4 tūkst. žmonių. Uostamiesčio gyventojai patirs šiokių tokių nepatogumų - kelias dienas miestas gyvens kariškos nuotaikos dvasia.

Vakar pietinėje miesto dalyje mokyklos stadione leidosi kariškių sraigtasparnis. Kai kurie aplinkinių namų gyventojai išsigando, kad kažkas nutiko mokykloje. Žmonės, pamatę kareivių mašinas prie bažnyčios, be reikalo gąsdinosi.

Miestiečiams būtina žinoti, kad iki kovo 16 d. vyks pratybos. Pasak jų vadovo Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininko brigados generolo Vilmanto Tamošaičio, karių veikimas miestuose - treniravimasis aplinkoje, kurioje jiems tektų veikti iš tikrųjų. Joks poligonas nepakeis realaus miesto. Generolas užtikrino, kad koviniai šaudmenys nebus naudojami.

Klaipėda kariškiams labai svarbi, nes joje bene daugiausia Lietuvoje svarbių strateginių objektų - ir Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas, ir uostas.

Pagrindiniai pratybų padaliniai bus sukoncentruoti Minijos gatvėje, Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste ir jo prieigose. Aktyviausi veiksmai vyks šeštadienį ir sekmadienį. Pavyzdžiui, sekmadienį nuo 12 iki 16 val. bus draudžiamas eismas Minijos gatvės atkarpoje nuo Statybininkų prospekto iki sankryžos su Pilies ir Sausio 15-osios gatvėmis. Dėl eismo uždarymo bus pakoreguotos viešojo transporto maršrutų trasos.

"Tikiuosi miesto gyventojų supratimo, kad tai daroma valstybės ir visų mūsų saugumo labui. Planuodami pratybas stengėmės padaryti taip, kad kuo mažiau būtų trikdoma gyventojų veikla", - vakar spaudos konferencijoje sakė V. Tamošaitis.

Klaipėdiečiai matys mieste patruliuojančius karius, judančią techniką, sraigtasparnius, Karinių jūrų pajėgų laivus uosto akvatorijoje ir jūroje. Bus naudojamos pirotechninės priemonės ir kt. Gyventojų prašoma nesigąsdinti ir suprasti, kad tokio masto pratybose visiškai išvengti triukšmo nepavyks. Dalis pratybų vyks ir naktį.

"Kadangi pagal scenarijų imituojamos karinės operacijos, miestas skelbia ekstremalią situaciją ir dirba jos sąlygomis. Yra paskirtas ekstremalių situacijų štabas, veiksiantis tas kelias dienas. Veiksmai mieste vyksta kariškių iniciatyva, bet valdžia yra išlikusi ir nepakeista. Gali būti tam tikrų nepatogumų Minijos gatvėje. Prašyčiau miestiečių būti tolerantiškais", - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder