Klaipėdoje - intensyvūs pratybų veiksmai

Klaipėdoje - intensyvūs pratybų veiksmai

Klaipėdos mieste pratybų „Žaibo kirtis 2016“ intensyvūs veiksmai

Kovo 12 d., Klaipėdos mieste prasideda intensyvūs pratybų „Žaibo kirtis 2016“ veiksmai.

Gyventojų dėmesiui: pratybose naudojami tik imitaciniai šaudmenys, dūminės uždangos, sprogstamieji paketai. Šios priemonės tik imituoja kovines sąlygas, laikantis atsargumo priemonių, grėsmės ir pavojaus gyvybei jos nekelia. Pratybose taip pat bus imituojami įvairiausi karių ar kitų asmenų sužeidimai. Juos imituoja specialios muliažinės priemonės, todėl tokie sužeidimai kaip atviri kaulų lūžiai, šautinės žaizdos ir pan. gali atrodo labai tikroviškai.

Pagal nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis 2016“ scenarijų Klaipėdos mieste aktyvėja priešiškų asmenų veikla. Pramonės rajone, Minijos, Pilies ir Naujojo uosto gatvėse gali patruliuoti priešiškų grupuočių nariai, kelti įvairius neramumus ir bandyti sutrikdyti įprastą miesto gyvenimą.

Tuo tarpu Lietuvos kariai su technika vykdys žvalgybines operacijas, rinks informaciją apie priešiškų asmenų vykdomą veiklą, patruliuos Klaipėdos miesto gatvėmis. Kariai taip pat gali įrengti trumpalaikius patikrinimo punktus.

Įvykus kovinių grupių ir priešiškų asmenų susidūrimams galimi susišaudymai. Klaipėdos mieste jau veikia kovo 10 d. atvykusios Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgos ir dislokuotos generolo Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose.

Gyventojų prašome neiti arti pratybų dalyvių vykdomų veiksmų. Prašome stebėti laikantis saugaus apie 30 metrų atstumo).

Kovo 12 d. apie 13.30-14.00 val. Klaipėdos Versmės pagrindinės mokyklos prieigose (prie Simonaitytės parko) gali vykti medicininę evakuaciją pasitelkiant Karinių oro pajėgų orlaivį. Tačiau, jei pagal pratybų scenarijų incidentuose stipriai nukentėjusių ar sužeistųjų nebus – ši operacija nevyks.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder