Klaipėdos daugiavaikėms šeimoms - įspūdinga parama

Klaipėdos daugiavaikėms šeimoms - įspūdinga parama

Asociacijos "Mano miestas Klaipėda" rėmėjų iniciatyva ir partnerių Klaipėdos samariečių bendrijos dėka dalis daugiavaikių klaipėdiečių šeimų patyrė tikrą stebuklą. 2011 metais pradėto vykdyti projekto, kurio tikslas - skatinti vaikų finansinį raštingumą, rezultatai šiais metais gerokai nustebino: iš pradžių beveik nieko apie tai, kaip uždirbami projekto specialūs pinigai, neišmanę mažieji prieš pusę metu ėmė žaismingai mokytis verslumo ir uždirbo nemažas sumas specialių projekto pinigų.

Trečiadienį miesto centre įsikūrusiame "Kultūros fabrike" 4 šeimos išsidalijo įspūdingus prizus už pastarojo pusmečio prekybą savo maisto gaminiais. Už pastangas ir atsidavimą projektui joms atiteko parama: televizoriai, mikrobangų krosnelė, žaidimų konsolė, kompiuteriai, dujinė viryklė ir kt. Kiekvienai šeimai daiktus asociacijos projekto "Visi į kiną" organizatoriai ir rėmėjai dovanojo pagal poreikius, sveikino ir įteikė žinomi klaipėdiečiai kaip Violeta ir Vilius Tarasovai, Eglė Jackaitė, Aurimas Didžbalis, Gintaras Bendžius, Juozas Butnorius.

Sveikinimo žodį taręs MMK prezidentas Elijus Vainauskas padėkomis dėkojo už dalyvavimą projekte: advokatei Indrei Butvilei, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkui Mariui Garbeniui, Klaipėdos apskrities vyriausio policijos komisariato viršininkui Alfonsui Motuzui, kino klubo 8 1/2 vadovui Kęstučiui Meškiui, Klaipėdos kultūros fabriko kolektyvui, reklamos agentūros "Printo" kolektyvui, paramą ir tikėjimą projektu - generaliniam rėmėjui UAB "Seafishtrade", Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėjai Indrei Butenienei.

Už laimingą vaikų ateitį

Vienas projekto pagrindinis iš organizatorių Remigijus Žiogas pasakojo, kad šis projektas gimė vienuose Lietuvos vaikų namuose.

"Susidūrėme su problema, kad vaikai iš šių namų net sulaukę pilnametystės nežino, kas tos pajamos, išlaidos, balansas, atlyginimas... Nusprendėme dovanoti dovanas taip, kad jie pasijustų jas užsidirbę. Pastaruosius kelis metus įvairiuose vaikų namuose vykdėme šį projektą.

O štai šiais metais atkreipėme dėmesį į daugiavaikes šeimas ir projektą vykdėme bendradarbiaudami su jomis. Vaikai iš pradžių nežinojo, kas yra investicijos, bankas, kaip tie pinigai uždirbami. Kai vaikų paklausdavome, kaip ateina pinigai, jie sakydavo: "Tai tiesiog iš kortelės." Po šio projekto viskas pasikeitė", - džiaugėsi R. Žiogas.

Pusę metų mažieji galėjo įsijausti į darbuotojų, įmonių direktorių, investuotojų rolę. "Jie gamino maistą, už jį uždirbtus specialius projekto pinigus nešė į banką", - šypsojosi projekto organizatorius.

Anot jo, parama, kuri atiteko šeimoms, jos pačios ir užsidirbo. "Šeimos išsakė savo poreikius - tam, kad nereikėtų imti vartojimo paskolų, mes jiems ir įteikėme šiuos daiktus", - pasakojo R. Žiogas.

Projekte dalyvavo Kikilų, Tenių, Dvarionų ir Kučų šeimos.

Ir šiais metais projekto rėmėjais išliko: UAB "Seafishtrade", Klaipėdos miesto savivaldybė ir asociacija "Mano miestas Klaipėda". Šis projektas - tai kasmetinis 5-erių metų šios asociacijos projektas.

Dėkojame savanoriams asociacijos MMK kultūros grupės nariams-organizatoriams: renginio vedėjui Aurimui Cibulskui, Teresei Žorniakienei, Irmai Liniauskei, Julijai Popelkovskajai, Aušrai Pacevičiūtei, Mindaugui Gudeliui, Vaidui Lomsargiui už paramą plaukimą laivu "Venus". Už viešinimą klaipėdiečiams gerų darbų socialiniam partneriui "Vakarų ekspresas".

Tariame iki greito pasimatymo Jubiliejinėje dešimtmečio Prezidento inauguracijoje ir apdovanojimuose klaipėdiečiams jau birželio 10 d. 17.30 val. Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos salėje, Pilies g. 4

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder