Narstys dviejų politikų interesus

Narstys dviejų politikų interesus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) šiandien svarstys, ar praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos nariai - vėl į ją perrinktas Rimantas Taraškevičius ir valdžion nebepatekęs Benediktas Petrauskas - nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Abu jie tokiems kaltinimams nemato jokio pagrindo ir juos vadina rinkiminio laikotarpio šou tęsiniu.

Komisijai pateiktame skunde nurodoma, kad R. Taraškevičius, būdamas statybos rangos darbus Centriniame Klaipėdos terminale (CKT) vykdančios UAB "Klaipėdos monolitas" valdybos pirmininku ir akcininku, Savivaldybėje svarstė klausimą ir dalyvavo priimant sprendimą atsisakyti reikalavimo iki CKT pripažinimo tinkamu naudoti įrengti dviejų lygių Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžą. Tokie pat kaltinimai mesti ir B. Petrauskui, kuris yra ir CKT vadovas.

Su "Klaipėdos" visuomeninio rinkimų komiteto vėliava į miesto Tarybą vėl patekęs R. Taraškevičius vakar "Vakarų ekspresui" sakė esąs įsitikinęs, jog interesų tikrai nesupainiojo.

"Sankryža ir terminalo statybos yra visiškai skirtingi dalykai. "Klaipėdos monolitas" buvo tik subrangovas ir dalyvavo statant administracinio pastato karkasą, sandėlio pamatus. Tiesiog kai kas norėjo padaryti priešrinkiminį šou, kuris užsitęsė šiek tiek ilgiau. Per visą tą laiką, kol pagaliau buvo išspręstas šios sankryžos ir terminalo statybos finansavimo bei kiti klausimai, sankryžos rekonstrukcijos užsakove tapo pati Savivaldybė. Taigi, visi protingi žmonės suprato, kad reikia atšaukti beveik prieš dešimtmetį priimtą nelogišku tapusį reikalavimą, galėjusį trukdyti terminalo pripažinimui tinkamu naudoti, ir tai padarė. Manau, kad komisija irgi įsigilins į šį reikalą ir supras jo esmę", - sakė R. Taraškevičus.

Tuo metu B. Petrauskas, į miesto Tarybą šįkart kandidatavęs Socialdemokratų partijos sąraše, sakė VTEK pateikęs visus įrodymus, kad nedalyvavo nei šiame, nei kituose parengiamuosiuose ar pagrindiniuose posėdžiuose, kuriuose buvo svarstomi kokie nors su CKT susiję klausimai.

"Šis skundas buvo rinkiminės kampanijos dalis, inicijuota politinių oponentų, tad ir į jį reagavau santūriai bei sąmoningai. Nes kai nėra prie ko nors rimto prikibti, bandoma pasinaudoti mažiausiu grumsteliu ir pūsti muilo burbulą", - sakė B. Petrauskas.

VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius "Vakarų ekspresui" paaiškino, kad tuo atveju, jei komisija priima sprendimą dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo, jis turi poveikį ateičiai.

"Tai pirmiausiai yra perspėjimas ateityje vengti tokių situacijų. Tačiau toks sprendimas turi ir neigiamų pasekmių siekiant karjeros per artimiausius metus. Pavyzdžiui, Tarybos nariui jis gali sutrukdyti tapti vicemeru. Neigiamos sprendimo pasekmės išlieka ir buvusiems politikams", - sakė R. Valentukevičius.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas numato, kad pažeidusieji jo reikalavimus vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas, o asmenys, atleisti už šio įstatymo pažeidimą iš pareigų, trejus metus nuo atleidimo iš pareigų dienos negali būti priimami, skiriami ar renkami į pareigas valstybinėje tarnyboje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder