"Vilties bėgimas" vėl sujungė bendram tikslui

"Vilties bėgimas" vėl sujungė bendram tikslui

Pažadais likę prasti sekmadienio orai neužgožė 9-ojo "Vilties bėgimo" bėgikų entuziazmo įveikti ilgesnę ar trumpesnę trasą. Panašu, kad bėgimą organizavę broliai pranciškonai gali džiaugtis nauju rekordu - išankstiniais duomenimis miesto gatvėmis bėgo per 10 tūkstančių žmonių.

Tradiciškai "Vilties bėgimas" sulaukia nemažo žinomų Lietuvos žmonių dėmesio. Vėlyvą sekmadienio rytą bėgimo tradiciją pažymėjo Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje aukotos mišios, į kurias atvyko miesto valdžios atstovai bei premjeras Algirdas Butkevičius. Iš jo, mero Vytauto Grubliausko, brolio Benedikto ir kitų bėgimo organizatorių rankų išskrieję 100 balandžių davė pradžią visą dieną trukusiam bėgimui.

A. Butkevičiui, iššovus šūvį, pasileido pirmieji vilties bėgikai - jie pasiryžo įveikti naują, 21 km ilgio, trasą. Tokia trasa ypač džiaugėsi profesionalūs bėgikai, tarp kurių buvo ir lengvaatletė, ilgų nuotolių bėgikė Diana Lobačevskė.

"Prisidedu prie paramos ir akcijos - žinią platinu per "Facebook", skatinu žmones bėgioti. Manau, kad turime susivienyti prieš ligas ir blogį, taip pat prieš alkoholizmą ir narkotikus. Manau, kad sveiko gyvenimo būdo propagavimas yra tinkamiausias ginklas", - prieš išbėgdama į miestą žurnalistams sakė D. Lobačevskė.

Kaip ir kasmet, bėgantieji galėjo pasirinkti, kokį atstumą bėgs - 21 km nuo minėtos bažnyčios, 10 km nuo prekybos centro BIG, 5,6 km nuo "Akropolio", 2,9 km nuo Atgimimo aikštės arba 600 m nuo "Studlendo". Ko gero gausiausias būrys bėgikų ir jų palaikytojų susirinko Atgimimo aikštėje, kur daugybė miestelėnų ir savanorių su vandens buteliukais rankose pasitiko iš ankstesnių starto pozicijų atbėgančius vilties nešėjus. Galiausiai, kiek atsilikdami nuo numatyto laiko, nuo aikštės pasileido šimtai bėgikų.

Nesunku pastebėti, jog bėgimas buvo itin populiarus tarp šeimų - bėgo seneliai, tėvai ir vaikai, tarp kurių buvo tokių mažų, jog reikėjo stumti vežimėlyje. Prie bėgimo mielai tyčia ar netyčia prisijungė ir dviratistai, o net kelioliką bėgikų lydėjo jų šunys. Panašu, kad pastarieji nebuvo tokie ištvermingi kaip jų šeimininkai - neretam bėgikui savo keturkojį artėjant link finišo tiesiosios teko nešti rankose.

Bėgikai finišą pasiekė Vasaros estradoje. Čia vyko ir geriausiai pasirodžiusių bėgikų apdovanojimo ceremonija, kuriems iš mero V. Grubliausko bei premjero A. Butkevičiaus rankų buvo įteikti specialūs apdovanojimai.

Vienas iš šio renginio organizatorių brolis Benediktas Jurčys galiausiai subėgus visiems žmonėms jautėsi pakylėtas.

"Šiųmečiame bėgime pradėjo pildytis mano svajonė - norėčiau, kad kiekvienam susirgusiam žmogui Lietuvoje onkologine liga būtų vienas bėgantysis. Jei šiais metais buvo apie 10 tūkstančių bėgikų, tai gera pradžia ir galime pasiekti 100 tūkstančių bėgančiųjų skaičių - tada Klaipėda taptų ne vilties upe, tačiau jūra", - svajonės neslėpė vienuolis

Kitąmet miesto gatvėmis bėgant 10-ąjį kartą B. Jurčys jaučia, jog "Vilties bėgimas" įsikūnijo klaipėdiečių širdyje, tad juos kvietė sportuoti ne tik kartą per "Vilties bėgimą", bet ir kiekvieną savaitę - taip būtų įkūnytas sveikuoliško miesto vardas.

"Šiemet mačiau, kad kai kurie bėgo su sergančių draugų nuotraukomis ir užrašais, kad yra su jais ir juos palaiko. Onkologinė liga turi savo stigmą - ji tarsi atitraukia sergantį nuo sveikųjų. Toks žmogus pradeda gyventi atskirtyje, o ligai to ir tereikia - atskirti tave nuo bendruomenės. "Vilties bėgimas" yra kvietimas į bendruomeniškumą, todėl jis turi savo ateitį ir tikimės, kad onkoliginėmis ligomis sergantys žmonės tą supras ir nesislėps - eis į bendruomenę, susipažins su mūsų centro darbuotojais, savanoriais, kurie taip pat sirgo šia liga. Šiuos žmones kviečiu neslėpti savęs, nes paslėptas veidas ir reikalingas tai ligai", - kvietimu dalijosi dvasiškis.

Brolis Benediktas neslėpė, jog bėgimo metu surinktos lėšos bus skirtos Šv. Pranciškaus Asyžiečio onkologijos centro išlaikymui ir plėtrai. Vienuolynas jau ėmėsi iniciatyvos ir panašu, kad geradarių dėka bus statomi dar vieni bendruomenės namai, kuriuose galės apsigyventi dar daugiau onkologinėmis ligomis sergančių žmonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder