Prieš kelerius metus nuo pasieniečių bėgęs pagėgiškis sulaikytas kaip įtariamasis kitoje byloje

Prieš kelerius metus nuo pasieniečių bėgęs pagėgiškis sulaikytas kaip įtariamasis kitoje byloje

Ikiteisminį tyrimą atliekantys Pagėgių pasieniečiai sulaikė nuo 2011 m. spalio ieškotą įtariamąjį, kuris jau buvo "pasižymėjęs" 2008 m., kai dėvėdamas kaukę kontrabandai gabenti paruoštu automobiliu sprukdamas nuo pasieniečių nulėkė į griovį.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės operatyvininkai sodyboje Kažemėkų kaime Šilutės rajone sulaikė 26-erių Pagėgių rajono gyventoją. Jo paieška buvo paskelbta 2011 m. spalį. Vyras yra įtariamasis šiuo metu Pagėgių rinktinėje tiriamoje baudžiamojoje byloje dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą.

Šis pagėgiškis pasieniečiams jau žinomas - 2008 m. pabaigoje Pagėgių rinktinės pareigūnai Žemaitkiemio kaime Šilutės rajone, kelyje Šilutė - Pagėgiai, paryčiais pastebėjo be šviesų važiuojantį automobilį. Jo vairuotojas dėvėjo juodą kaukę.

Pareigūnai ėmė stabdyti šį automobilį, tačiau vairuotojas reikalavimui nepakluso, padidino greitį ir nulėkė Šilutės link. Pasieniečių persekiojamas automobilis pavojingai manevravo, blokavo jį bandantį aplenkti VSAT visureigį, kėlė pavojų kitiems eismo dalyviams. Vairuotojas buvo įjungęs priekines šviesas, bet galiniai automobilio žibintai buvo tyčia išjungti, kad būtų sunkiau persekioti.

Matydamas, kad nuo pasieniečių nepaspruks, po maždaug 10 km persekiojimo bėglys pasuko į šalutinį keliuką. Čia palėkęs dar apie 3 km jis dėl didelio greičio nesuvaldė automobilio, atsitrenkė į pakelės medį ir nulėkė į griovį.

Iš automobilio pareigūnų ištrauktas vyras avarijoje sužalotu veidu dar bandė priešintis ir bėgti, tačiau nesėkmingai. Paaiškėjo, kad tai Pagėgių savivaldybės gyventojas. Visą laiką, kol buvo persekiojamas, jis dėvėjo juodą kaukę - taip tikėjosi likti neatpažintas tuo atveju, jei tektų susidurti su pasieniečiais.

Smarkiai sudaužytame automobilyje buvo išimtos visos sėdynės, išskyrus vairuotojo, todėl tuomet neabejota, kad juo rengtasi gabenti kontrabandą. Be to, automobilio numeriai buvo specialiai užtepti.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder