Besikeičiantys kadrai

Besikeičiantys kadrai

Rugsėjo 25 d. (ketvirtadienis) 18 val. Kultūrpolyje (Daržų 10 / Bažnyčių 4, Klaipėda) bus atidaryta uostamiestyje reziduojančios menininkės iš Vokietijos Laros Huck (Lara Huck) fotografijų paroda „Kelyje / In transit“.

Klaipėdoje įkurta site-specific rezidentūra: kūrybinis darbas atliekamas atsižvelgiant, inspiruojant tam tikrai vietai. Menininkai atvyksta į vietovę, gyvena ir kuria ten kurį laiką. Darbuose paprastai vyrauja gamtos, kraštovaizdžio įspūdis, kuris jungiamas su ilgalaikiais vietos skulptūriniais elementais.

2004 m. Lara Huck Miunchene baigė fotografijos studijas, vėliau persikėlė į Hamburgą, kur iki šiol dirba kaip laisvai samdoma fotografė. Ji bendradarbiauja su įvairiais žurnalais, reklamos agentūromis.

Kultūrpolio rezidentūroje praleidusi tris savaites, L.Huck apžiūrėjo ne tik Klaipėdą, bet ir Lietuvos vietoves: kryžių kalną, Grūto parką, Kuršių Neriją, sostinę ir pan. Fotografė fiksuoja šalies kismą: vokiečių ir Sovietų Sąjungos paveldo jungtį su moderniąja kultūra. Koliažai, gimę kelyje, suteikia galimybę atkreipti dėmesį į besikeičiančią situaciją, miestų veidą.

Šioje parodoje pateikiamas fotografinis eskizas, grįžusi namo, susigulėjus įspūdžiams, Lara Huck ketina pristatyti išbaigta paroda. Ekspozicija veiks iki spalio 11 d.

"Vakarų ekspreso" inf.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder