Lietuvos ir Turkijos nacionaliniai transliuotojai plės kultūrinius mainus

Lietuvos ir Turkijos nacionaliniai transliuotojai plės kultūrinius mainus

Vilniuje vykstančiame Lietuvos ir Turkijos verslo forume pasirašytas nacionalinių transliuotojų susitarimas. Lietuvos ir Turkijos nacionalinių transliuotojų susitarimas suteiks galimybių plėsti kultūrinius mainus, dalytis informacija. Šalys numato keistis personalu ir technine baze įvairiuose mokymuose.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė linkėjo, kad susitarimas tarp nacionalinių transliuotojų paskatintų aktyvesnius šių šalių ryšius.

Stiprinant šalių bendradarbiavimą, buvo pasirašyti ir kiti du susitarimai: memorandumas dėl geležinkelio projekto „Vikingas" bei verslo asociacijų susitarimai.

Lietuvos -Turkijos verslo forume dalyvauja apie 110 Turkijos verslininkų ir daugiau kaip 70 dalyvių iš Lietuvos. Į forumą buvo kviečiami prekybos, investavimo, turizmo, logistikos, informacinių technologijų, pramonės sektorių ir juos kuruojančių institucijų bei Lietuvos asocijuotų verslo struktūrų atstovai.

Verslo forumą organizuoja VšĮ „Versli Lietuva", Užsienio reikalų ministerija bei Turkijos Nepriklausoma pramoninkų ir verslininkų asociacija (MUSIAD). Šis forumas rengiamas Lietuvoje lankantis Turkijos prezidentui Abdulai Giului ( Abdullah Gul).

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder