Šarūnas Birutis: ateityje teatrams vadovauti turi administratoriai, o ne meno kūrėjai

Šarūnas Birutis: ateityje teatrams vadovauti turi administratoriai, o ne meno kūrėjai

Kultūros ministras Šarūnas Birutis linki į Lietuvos rusų dramos teatro vadovo pareigas perrinktam režisieriui Jonui Vaitkui išminties bei sėkmės vadovaujant vienam garsiausių Lietuvos teatrų, tačiau teigia, jog tradicija, kad teatrams vadovauja meno kūrėjai, yra keistina.

"Žinoma, visame pasaulyje yra skirtinga praktika, tačiau sėkmingai dirba tie teatrai, kada garsūs režisieriai dirba tik kūrybos srityje, o teatro administravimu užsiima patyrę vadovai, todėl ateityje sieksime, kad teatro ūkinius reikalus spręstų administratoriai, turintys administravimo patirties", - sako ministras.

Š. Biručio teigimu, artimiausiu metu su kultūros bendruomene bus aptarti teisės aktai, reglamentuojantys teatro veiklą ir meno vadovo funkcijas.

"Šiandien teatrų vadovams kūrybai lieka vis mažiau laiko, nes daugiausiai dėmesio reikia skirti finansų valdymui ir rekonstrukcijų darbams, todėl manau, kad yra neteisinga, kada žmonės, galintys garsinti Lietuvos vardą kaip aukšto lygio meno kūrėjai, skęsta administraciniuose darbuose", - sako Š. Birutis.

Kaip jau skelbta, trečiadienį Kultūros ministerijoje įvykusiame konkurse Lietuvos rusų dramos teatro vadovo pareigoms eiti taip pat dalyvavo buvusi Rusų dramos teatro vadovė Tatjana Rinkevičienė, teatrų festivalių organizatorė Marija Tanana, Rusijos ir Lenkijos teatruose spektaklius statantis Linas Zaikauskas, Rusų dramos teatro režisierė Laima Adomaitienė ir didelę darbo patirtį teatruose turintis Andrius Žibikas. Komisija vertino pretendentų programas ir administravimo žinias.

Daugiausia balų surinko ir antrai penkerių metų kadencijai teatrui vadovauti išrinktas režisierius J. Vaitkus Lietuvos rusų dramos teatrui vadovauja nuo 2008 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder