Andriaus Mamontovo miuziklas "Tadas Blinda" sutiktas ovacijomis

Andriaus Mamontovo miuziklas "Tadas Blinda" sutiktas ovacijomis

Lapkričio 8 dieną "Domino" teatras Vilniuje savo gerbėjams pristatė atsinaujinusį Andriaus Mamontovo miuziklą "Tadas Blinda". Naujai suburtos kūrybinės grupės intensyvios repeticijos atsipirko su kaupu – puikus spektaklio atlikimas premjerinį vakarą įvertintas garsiomis žiūrovų ovacijomis. Režisierius Ramūnas Marcinkus po premjeros sakė, kad naujieji atlikėjai jo lūkesčius pateisino, o spektaklio metu skambėjusi muzika neabejotinai atrado kelią į visų žiūrovų širdis.

Žiūrovai liko sužavėti

Stebėdama veiksmą scenoje buvusi televizijos laidų vedėja Jurgita Česnavičiūtė grožėjosi judesio ir muzikos junginiu. "Muzika išties turi ypatingų galių, kurios neabejotinai paveikia tavo mintis", – jausmais, išgyventais miuziklo metu, dalijosi moteris.

"Su žmona eidami žiūrėti dar vieną "Tado Blindos" istorijos atlikimą nieko naujo nesitikėjome, tačiau tai, ką išvydome scenoje, mus labai nustebino. Miuziklas fantastiškas", - įspūdžiais džiaugėsi vilniečių pora. Anot jų, pagrindinių vaidmenų atlikėjai labiausiai sužavėjo balsais, judesiu scenoje ir jausmingumu. "Pasirodo, kad į tą pačią gerai žinomą istoriją galima pažvelgti visai kitomis akimis", – įspūdžiais po premjeros dalijosi televizijos laidų vedėja Daiva Anužytė.

Atlikėjai jaučiasi pakylėti

Antrąkart miuziklo žanrą išbandantis Tado Blindos vaidmens atlikėjas Jokūbas Bareikis iškart po pasirodymo buvo labai susijaudinęs. Aktoriui pagyrų negailėjo publika ir režisierius. "Jokūbas per repeticijas labai užaugo. Jis išmoko ne tik tekstus, bet ir dainuoti", – sakė R. Marcinkus.

Jungtinėse Amerikos Valstijose sužibėjusi dainininkė Evelina Anusauskaitė euforijos, nugalėjus tarptautinį konkursą, perkelti į miuziklo sceną dar nespėjo, tačiau Vaida Genytė, kita Mortos vaidmens atlikėja, pasirodė išties įspūdingai. Jos akys degė muzika ir jausmu, o žiūrovai buvo pakerėti jaunos moters spinduliuojamos energijos. Pirmąkart miuziklo scenoje pasirodžiusiai Renatai Voitechovskajai, palaikomai mylimojo Deivido Norvilo, taip pat neliko abejingų.

Žiūrovus maloniai nustebino netradicinis šeimyninio dueto vaidmenų pasiskirstymas scenoje – Renata scenoje tapo Deivio dukterimi. Prieš pasirodymą kalbinama šeima buvo pakilios nuotaikos ir laukė miuziklo. Paklausti, ar nesunku šeimai dirbti kartu scenoje, nusišypsojo ir sakė, kad būdami drauge nuolat jaučia vienas kito palaikymą. Renata džiaugėsi, kad Deivis jai suteikė vertingų pamokų. Žiūrovus itin nustebino Gabrieliaus Liaudansko-Svaro pasirodymas "Tado Blindos" istorijos pradžioje. "Domino" teatro scenoje jis ne repavo, kaip jam įprasta, o dainavo, po dainos atliko pasakotojo vaidmenį.

Miuziklo režisierius Ramūnas Marcinkus negailėjo pagyrų Povilui Meškėlai, Nerijui Masevičiui, Dariui Auželiui, Remigijui Bielinskui ir likusiai kūrybinei grupei.

Miuziklą "Tadas Blinda" išvysti galima: 15 d. Alytaus miesto teatre, 22 d. Utenos kultūros centre, 24 d. "Girstučio" kultūros ir sporto centre Kaune, 30 d. Panevėžio bendruomenių rūmuose.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder