Muzikiniame teatre lankėsi du kandidatai į vadovus

Muzikiniame teatre lankėsi du kandidatai į vadovus

Vakar Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre lankėsi du galimi kandidatai į teatro vadovo poziciją. Apie vadovavimą įstaigai svarsto smuikininkė, VDU kamerinio orkestro direktorė Rita Bieliauskaitė ir kompozitorius Antanas Jasenka. Vis dėlto realių kandidatų į vadovus dar nėra. Nors konkursas paskelbtas kovo 8 dieną, kol kas Kultūros ministerija nesulaukė nė vienos paraiškos.

Susitikimo metu jie prisistatė kolektyvui, trumpai papasakojo apie save, atsakinėjo į klausimus.

Nors tokio lygio konkursai, kuriuos vykdo Kultūros ministerija, yra konfidencialūs, tačiau ministerija pati paragino konkurso dalyvius apsilankyti teatre.

Tokia praktika buvo taikoma, ieškant ir Nacionalinio operos ir baleto teatro bei Rusų dramos teatro vadovų.

Kultūros ministro patarėjas Arūnas Malinovskis teigė, kad taip siekiama paraginti pretendentus susipažinti su kolektyvu. "Nesinori, kad būsimasis teatro vadovas būtų kaip katė maiše. Svarbu, kad pretendentai pabendrautų su kolektyvu, išgirstų jų norus, vizijas, siekius. O dėl slaptumo, prentendentas neturėtų ateiti į teatrą kada nori ir kaip nori, tad laiką mes suderinome iš anksto. Žinoma, laiką vizitui galima susiderinti ir asmeniškai. Reiktų nepamiršti, kad į susitikimą gali ateiti ir kol kas dar galutinai nenusprendę dėl kandidatavimo, o tik apie tokią galimybę mąstantys", - teigė jis.

Nors konkursas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo pareigoms užimti eina į pabaigą (pabaiga - kovo 29 dieną), kol kas neatsirado nė vieno norinčiojo vadovauti šiai kultūros įstaigai. Tačiau A. Malinovskis teigė, jog neretai paraiškos užplūsta paskutinėmis konkurso dienomis. Vis dėlto, jei neatsiras nė vieno kandidato, konkursas bus skelbiamas dar sykį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder