Į geležinkelius įsisukę lietuviški benderiai

Į geležinkelius įsisukę lietuviški benderiai

„Lietuvos geležinkeliai“ jau įprato gyventi kaip valstybė valstybėje, o jos veikėjai vis labiau panašėja į garsiuosius „12 kėdžių“ personažus, kurių galvose vien tik turtai ir pinigai - nepaisant jokių taisyklių.“, - „Elito naujienose“ ironizuoja „Vakaro žinios“.

Geležinkelių direktorius Mantas Bartuška ir Rokas Masiulis į Kisos Vorobjaninovo ir avantiūristo Ostapo Benderio personažus pradėjo panašėti dar pono Masiulio ministravimo metu.

Aiškėja, jog būtent tuomet geležinkelininkai priraitė komercinių pirkimų taisyklių, pagal kurias nereikia skelbti viešųjų pirkimų, o galima patiems atsirinkti tiekėjus. Kaip tik nori.

Ir už agregatus permokėti valstybės pinigus - ne nuodėmė!

Kaip sakė Benderis: „Daugiau cinizmo! Žmonėms tai patinka!“ Ir iš tiesų, kam valstybei papildomi pinigai? Ji neturi fantazijos, kaip juos išleisti.

Palikime geriau juos profesionalams, juk Bartuškos ir Masiulio tandemas puikiai veikė dar „Klaipėdos naftoje“, kam jį ardyti?

P.S. O ar prisimenate, kur „12 kėdžių“ kūrinyje buvo rasta paskutinė kėdė? Būtent, geležinkeliečių klube! Tik, deja, visi lobiai jau buvo išleisti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder