Krabai pagal Sigitą Šilerį

Krabai pagal tolimojo plaukiojimo kapitoną, knygos "Kodėl anksti pražyla kapitonai" autorių Sigitą Šilerį

"Vakarų ekspresas" kaišioja nosį į žinomų žmonių virtuves domėdamasis, ką skanaus jie gamina. Šį kartą receptais pasidalijo tolimojo plaukiojimo kapitonas, knygos "Kodėl anksti pražyla kapitonai" autorius Sigitas Šileris.

Ar esate iš tų vyrų, kurie nenori užleisti moteriai pozicijų virtuvėje?

Priešingai, aš visai nenoriu eiti į virtuvę. Pats geriausias valgis - žinote koks?

Nuvažiuoti į "Kukūdrą" Kretingalėje ir suvalgyti kraujinių vėdarų su labai skaniais spirgais.

Bet juk teko ir pačiam gaminti?

Ir dabar žmona guli ligoninėje, tai verdu labai paprastą ir skanų sultinį.

Nusiperku dvi išdarytas vištų nugaras, sumetu į puodą, įberiu druskos ir kitokių prieskonių, ir po pusvalandžio turiu puikiausią sultinį.

Jeigu reikia, - dar įdedu makaronų, vermišelių ar ką nors panašaus.

Antro patiekalo nueinu suvalgyti į restoraną. O šiaip vaikui ar vyrui pats lengviausias patiekalas - kepti blynus ar kiaušinienę su lašiniais.

Nusiperki šoninės, į keptuvę paleidi tris kiaušinius  ir puikiausi pietūs. Blynams - kiaušinį, miltų, pieno, išplaki viską, žiupsnis druskos - ir ant keptuvės.

O desertą ruošiate?

Na, koks gali būti desertas? Tai moteriškas valgis.

Jeigu vyras gamina desertą, su tokiu verčiau neprasidėkit. Man desertas - tai gražių panų kompanija ir degtinės "bonka". Iš desertų išsiverdu tik kavos.

Gal laive esate ką nors gaminęs?

Siaubas, mane būtų išviję iš virtuvės! Laive esame kelis kartus puotavę, kai gaudavome iš žvejų labai šviežių omarų, didžiulių krabų.

Jų pagaminimo principas irgi labai paprastas. Jį reikia vargšą gyvą įmesti į verdantį vandenį, baisus procesas, bet jis greit nusibaigia, ir tada būna nepaprastai skanu.

Bet reikia būtinai virti jūros vandeny - penkias šešias minutes. Niekur krante tokių skanių krabų nepavalgysit.

Jei reikia, dar pridedi druskos, imi karštą, lupi tuos šarvus ir mėsą dedi į burną.

Moterims apie tai pasakoti nereikia, vaišinti - taip pat, nes tada jas labai traukia prie svetimų vyrų, jos tiesiog neiškenčia.

O gal gaminote ką egzotiška, nesuvokiama sveiku protu?

Ne, gink Dieve. Aš - Lietuvos kaimietis, kiaulieną mėgstu.

O jeigu norite paragauti egzotiškų valgių, aš jus pavaišinčiau nepaprastai geru ispanišku džiovintu kumpiu (bet jis - pirktinis), prie gero vyno - mhm...

Nesu gurmanas, bet mėgstu gerą kompaniją, o jeigu ji gera, gali duoną su česnakais, svogūnais kirsti.

Ir dar labai geras maistas yra aliejus, į kurį dažai juodą duoną, svogūnų pripjaustai - ir prisimeni, kaip vaikystėje, alkanas būdamas, valgei tuos dalykus ir buvo labai skanu.

Gal buvo dar koks kapitonų valgis?

Jėzus Marija, kodėl taip manot?

Kapitonai valgo viską, kas žmonių valgoma, jokių specialių valgių neturi, čia jūsų išsigalvojimas.

Kadais kava be nuosėdų buvo tokia prabanga, kai pirmą kartą tos kavos dėžučių atsivežėme iš Ispanijos ar Kanarų. Ir kramtoma guma buvo egzotika.

Man patinka jūreiviškas romas; gal maišote kokteilius?

Romas tinka prie visko, bet visuomet geriausia gerti gryną su arbata.

Ypač Pietų Amerikoje romas yra savotiškas. Arba geriausia gerti vyną - ir jokių kokteilių. 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder