Šeštadienį nuo 12 iki 17 valandos Tiltų gatvėje jūrinės žuvies propaguotojai Klaipėdos gyventojus ir svečius nemokamai vaišins patiekalais iš keptos Baltijos jūros žuvies, išvirs 400 litrų žuvienės ir išdalins apie 3 000 prizų.
Renginio organizatoriai - Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacija - siekia, kad lietuviai mityboje vartotų daugiau patiekalų iš jūrinių žuvų.
Neseniai buvo atliktas Baltijos jūros žuvų rinkos tyrimas - 400 žmonių pateikė savo atsakymus apie jūrinių žuvų ir žuvies produktų vartojimo įpročius.
Tyrimą atlikę ekspertai klausė visos Lietuvos gyventojų, kokia žuvis mėgstama, ar tenkina vartotojus esamas žuvies bei žuvies produktų asortimentas, kas paskatintų lietuvius vartoti daugiau žuvies ir žuvies produktų, kur dažniausiai perkama žuvis ir pan.
Bendros tendencijos akivaizdžios: poreikis žuviai ir žuvies produktams Lietuvoje gana didelis, tačiau jų vartojimą Lietuvoje visų pirma riboja aukšta žuvies kaina.
Pasak "Jūrinės žuvies fiestos" organizatorių, Jūros šventė yra pats tinkamiausias metas lietuvius pratinti prie žuvies skonio - į šventę suplūsta visa Lietuva, ir būtų neteisinga, jei uostamiesčio širdyje karaliautų ne žuvienės, o kepamo šašlyko kvapas.
Be žuvies patiekalų degustacijos renginyje dar vyks viktorinos, mįslių konkursai. Jūros šventės svečiai galės dalyvauti žvejo-melagio varžytuvėse, o atsakę į suktus renginio vedėjo klausimus gaus prisiminimui įspūdingus suvenyrus.
Rašyti komentarą