Socialdemokratai siūlo skelbti pirmalaikius rinkimus

Socialdemokratai siūlo skelbti pirmalaikius rinkimus

Opozicinė Socialdemokratų partija mano, kad dabartinė valdžia nepajėgi išspręsti šalies problemų, ir siūlo skelbti pirmalaikius rinkimus.

"Dabartinė valdančioji konservatorių ir kitų dešiniųjų politinių jėgų Vyriausybė savo neprotingais sprendimai įstūmė šalį į giliausią krizę. Lietuvoje katastrofiškai išaugo nedarbas, padidėjo skurdas, emigracija, atsirado milžiniška valstybės skola, sumažėjo Lietuvos žmonių pajamos, pensijos ir socialinės išmokos. Seimo valdančioji dauguma prarado Lietuvos žmonių pasitikėjimą ir nėra pajėgi išspręsti šių problemų", - teigiama partijos pranešime.

Šeštadienį posėdžiavusi partijos taryba paragino šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę pritarti pirmalaikių Seimo rinkimų siūlymui, kurie galėtų vykti kartu su kitų metų vasario 27 dieną rengiamais savivaldos rinkimais.

D. Grybauskaitė mano, kad Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė gali dirbti tol, kol bus įmanoma priimti sprendimus ir biudžetą.

"Dėl valdančiosios daugumos fragmentiškumo, tai šį procesą matome jau beveik metus. Tol, kol bus įmanoma priimti sprendimus ir biudžetą, tai Vyriausybė gali dirbti", - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė D. Grybauskaitė.

LSDP taryba taip pat paskelbė pareiškimą, kuriame išreiškė paramą badaujantiems vidaus reikalų sistemos darbuotojams.

"LSDP taryba palaiko teisėtus vidaus reikalų sistemos darbuotojų reikalavimus ir solidarizuojasi su jų bado akcija prie Seimo rūmų. LSDP tęs savo veiksmus sprendžiant statutinių darbuotojų teisėtai keliamas problemas", - sakoma socialdemokratų pranešime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder