Palangoje neįmanoma nesportuoti

Palangoje neįmanoma nesportuoti

Pasišokinėti per lūžtančias Baltijos bangas su baidarėmis ar vandens slidėmis, pagauti vėją su jėgos aitvaru, šuoliuoti ant žirgo pajūriu ar ramiai pasivažinėti dviračiu, mėgaujantis gaiviu pušynų oru... Aktyvaus, sveiko ir azartiško poilsio galimybės Palangoje pranoksta lūkesčius.

Vandens pramogos - pagrindinis pajūrio kurorto koziris. Prie centrinės Palangos gelbėjimo stoties pagal ekstremalumo lygį, kainą ir kompanijos dydį galima rinktis pasiplaukiojimą vandens slidėmis, vandens motociklu, keturviete vandens lova, šešiaviečiu "Skraidančiu bananu", net 12 žmonių talpinančiu "Banano Taxi", pakilti virš vandens ar praskrieti net iki 110 kilometrų per valandą greitį pasiekiančiu greituoju kateriu.

Vandens sportas - mėgėjams ir profesionalams

Profesionaliau į vandens sportą pažvelgti kviečia pirmoji Lietuvoje sertifikuota irklenčių mokykla "Sea Paradise", priklausanti tarptautinei vandens sporto mokyklų asociacijai VDWS. Kvalifikuoti mokyklos instruktoriai moko plaukti ir "kaituoti" su irklentėmis bei banglentėmis.

Jėgos aitvarų entuziastai siūlo prisijungti prie "Kaitavimas.lt" komandos, gaudančios vėją ne tik Palangos, bet ir Šventosios, Nidos, Juodkrantės, Svencelės ir Drevernos vandenyse. Palangoje ir Šventojoje galima išbandyti ir ekstremalų 1 val. trukmės pasiplaukiojimą baidarėmis per lūžtančias Baltijos jūros bangas. Šią atrakciją siūlo baidarių agentūra. Baidarių nuomos punktas Šventojoje siūlo ir nesudėtingą 2,5 valandos plaukimą jūrinėmis baidarėmis Šventosios upe nuo Jūrų uosto iki Mažųjų-Didžiųjų tako.

Vos 3 kilometrai nuo miesto centro, 2 hektarų karjere šalia Palangos oro uosto, veikia pirmasis vandenlenčių parkas "Wakepark Palanga". Čia įrengtos trasos su dviem čiuožinėjimo sistemomis. Tad vienu metu plaukioti vandenlentėmis gali kelios draugų kompanijos. Vandenlenčių parko profesionalų kolektyvas apmoko naujokus, vaikų paplūdimio erdvė yra saugi mažyliams. Karjere taip pat įrengtas pripučiamų batutų parkas "Jump park", kuriame galima pramogauti ant 70 įvairių pripučiamų įvairaus dydžio, formų bei sudėtingumo figūrų, kliūčių, batutų, pagalvių ir takelių. Parkas padalintas į dvi sujungtas zonas: vaikų, su nesudėtingomis, bet smagiomis figūromis, kuri plūduriuoja maždaug 1,5 m gylyje, bei suaugusiųjų, su dideliais tramplynais ir batutais.

Netoli Palangos, Užpelkiuose, Mokyklos g. 82, veikia dar vienas naujas ir modernus vandenlenčių parkas "313 cable park". Teigiama, kad naujokai jame įvaldyti vandenlentę gali per 2 valandas, o jau per antrąją treniruotę išbando bazinius triukus.

Romantika su žirgais

Poilsį Palangoje galima paįvairinti ir romantišku pasijodinėjimu žirgais. Žirgynas "Kaubojus", įsikūręs Uosių g. 14, siūlo ne tik smagiai pajodinėti žirgais, bet ir pasivažinėti karietomis, organizuoja iškylas į gamtą, fotosesijas su papuoštais žirgais prie jūros. Treniruotes su žirgais, jodinėjimus turistiniais maršrutais po Pajūrio regioninį parką išjojant prie jūros siūlo ir Klaipėdos pl. 34 įsikūręs žirgynas "Zigmo žirgai". Vaikai šiame žirgyne gali pasijodinėti poniais, arkliukais.

Dviračių rojus

Vienas geriausių būdų pažinti Baltijos pajūrį - minant dviračio pedalus. Palanga - tikras dviratininkų rojus. Per kurortą, pajūriu nusidriekusios kelios dviratininkams pritaikytos trasos, kurių bendras ilgis siekia keliasdešimt kilometrų. Iš Palangos dviračiu galima numinti iki Šventosios ir net iki Latvijos arba iki Pajūrio regioninio parko, istorinės žvejų gyvenvietės Karklės ir Klaipėdos. Dviračių takas nutiestas į Vydmantų gyvenvietę, kurioje galima nusipirkti šviežiai rūkytų žuvų, ir į vietos gyventojų bei svečių itin pamėgtą už keleto kilometrų esantį HBH pramogų kompleksą Žibininkų kaime.

Palangoje gausu punktų, kuriuose galima išsinuomoti ne tik dviračius, bet ir velomobilius, motorolerius, elektromobilius.

Modernus sporto centras

Kiekvienas sportuojantis žmogus pasakys, kad atostogos - ne priežastis nutraukti treniruotes. Atostogaujantieji Palangoje turi progos apsilankyti moderniame sporto centre, kuris pritaikytas įvairioms sporto šakoms. Čia vyksta oficialios Lietuvos nacionalinės krepšinio lygos rungtynės, tarptautinės sporto varžybos. Sporto kompleksas skirtas ne vien profesionaliems sportininkams. Čia krepšinį ar stalo tenisą gali žaisti kiekvienas norintis. Taip pat labai populiarios modernių treniruoklių salės. Šalia sporto komplekso yra miesto stadionas su 7 bėgimo takais, kurie atitinka tarptautinių lengvosios atletikos varžybų standartus.

Palangos miesto centre esančiame Boulingo klubo pastate trečiame aukšte kasdien veikia Palangos sporto klubas. Čia įrengta treniruoklių salė.

Palangos viešbučio "Žilvinas" teniso aikštyne (Gedimino g. 8) vasaros sezono metu veikia Palangos teniso mokykla, kurioje kiekvienas kurorto svečias gali įvaldyti raketes. Teniso žaidėjai taip pat renkasi Palangos teniso klube (Gėlių a. 1A.)

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder