Savivaldybė pardavė mistinio amžiaus "Volgą"

Savivaldybė pardavė mistinio amžiaus "Volgą"

Klaipėdos miesto savivaldybė sėkmingai ruošiasi savo automobilių parko atnaujinimui. Aukciono metu jau pavyko parduoti 3 nebetinkamas naudoti mašinas. Tarp jų - ir neaiškaus amžiaus "Volgą". Ketvirtą ir paskutinį nebevažiuojantį automobilį ketinama parduoti metalo laužo supirkėjams, o atšviežinti parką ketinama dviem nuomotais automobiliais.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viačeslavo Karmanovo, pirmadienį vykęs paskutinysis savivaldybės parduodamų automobilių aukcionas pavyko puikiai. Aukcione dalyvavo keturi dalyviai.

Dyzelinu varomas mikroautobusas "Mercedes-Benz 110", pagamintas 1998 metais, parduotas už 3 200 litų. Benzininė "GAZ 24-10 Volga" parduota už 1 000 litų. Tokios buvo ir pradinės kainos.

Tiesa, "Volga" savivaldybės darbuotojų vadinama "numizmatiniu" automobiliu. Iki šiol nėra aišku, kiek metų šiai transporto priemonei - senieji dokumentai buvo surašyti ranka, ir "Volgos" popieriuose mašinos amžius įrašytas gana miglotai.

Pasak savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjos Karinos Pašilienės, greičiausiai "Volga" pagaminta 1981-aisiais, tačiau išduodant naujus dokumentus "Regitra" automobilį pajaunino dešimtmečiu ir pagaminimo metus įrašė 1991-uosius.

V. Karmanovo duomenimis, "Volgą" pirkėjas įsigijo tikrai ne tam, kad parduotų metalo laužui. Be to, K. Pašilienė pašnibždėjo, jog automobilis tebėra važiuojantis, todėl ir galėjo sudominti senovinio transporto mėgėjus.

Be "Volgos" ir mersedeso, uostamiesčio savivaldybė jau kiek anksčiau aukciono metu už 910 litų yra pardavusi 1989 m. gamybos BMW-530. Tų pačių metų laidos "Audi 100" tąsyk parduoti nepavyko. Beje, tai buvo jau antrasis šių automobilių aukcionas, todėl trečiojo "Audi" modeliui parduoti organizuoti nesiryžta. Nuspręsta jį parduoti metalo laužo supirkėjams.

Pardavus nebeeksploatuojamus automobilius, savivaldybės garažą ketinama pasipildyti dviem naujais. Jų nuomai buvo numatytos lėšos jau patvirtintame Klaipėdos miesto biudžete. Tai savivaldybei kainuos 48 tūkst. litų per metus. Ši suma padidins šiuo metu 93 tūkst. litų siekiančias išlaidas, skirtas savivaldybės automobilių eksploatacijai.

Šiuo metu jau pradėti ruošti dokumentai, tikimasi, kad konkursą transporto nuomai pavyks suorganizuoti per ateinantį mėnesį.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder