Savivaldybės paslaugos -  į elektroninę erdvę

Savivaldybės paslaugos - į elektroninę erdvę

Planuojama, kad dar šią vasarą daugelis Klaipėdos savivaldybėje teikiamų paslaugų bus perkelta į elektroninę erdvę.

Strateginės plėtros komiteto nariai pirmadienį tardė Savivaldybės Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriaus vedėją Liną Kryževičienę, ar jos vadovaujamas skyrius deramai atlieka savo funkcijas.

Ypač susirūpinta, ar smulkaus ir vidutinio verslo atstovams yra galimybė nebesiblaškyti po daugybę institucijų, kad gautų reikiamus leidimus.

L. Kryževičienė patikino, kad, kiek leidžia šio skyriaus kompetencija - verslininkams suteikiamos visos reikiamos konsultacijos. Tačiau bent kol kas nėra tokių galimybių, kad Savivaldybės Vieno langelio skyrius būtų vienintelis taškas, kur būtų galima sutvarkyti visus formalumus, pavyzdžiui, norint pradėti verslą.

"Ko gero pagrindinė atgyvena, kurios niekaip nepavyksta atsisakyti yra ta, kad atsiskaitydami už licencijos išdavimą elektroniniu būdu žmonės yra priversti eiti į banką, kad gautų antspaudą, jog tokia operacija tikrai buvo atlikta.

Taip yra dėl to, kad daugelis lėšų patenka į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą. Su šia institucija buvo bandyta derėtis, kad nebereikėtų šitaip varginti žmonių, bet kol kas niekas nepasikeitė", - pasakojo L. Kryževičienė.

Be kita ko, priminta, kad iki kitų metų balandžio mėnesio turi būti įgyvendintas Klaipėdos miesto savivaldybės paslaugų teikiamų vieno langelio principu tobulinimo projektas.

Viliamasi, kad šį projektą pavyks įgyvendinti greičiau - gal net šią vasarą. Pagrindinis šio projekto tikslas - kad paslaugos būtų perkeltos ir į elektroninę erdvę. Tad daugelį dokumentų būtų galima sutvarkyti neiškėlus kojos iš namų.

L. Kryževičienės duomenimis, pernai per metus į Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyrių kreipėsi 4 tūkst. juridinių asmenų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder