Seni televizoriai išvežti tik įsikišus žiniasklaidai

Seni televizoriai išvežti tik įsikišus žiniasklaidai

Šiomis dienomis beveik pačiame Kretingos centre kone kiekvieną naktį buvo daužomi seni televizoriai, palikti be priežiūros daugiau nei pusę metų. Buitinės technikos atliekos pašalintos tik susidomėjus žiniasklaidai.

Pernai rudenį vieno Birutės gatvės namo kieme buvo pastatytas atliekų surinkimo konteineris. Netrukus šalia jo atsirado keli televizoriai. Senos detalės patraukė suinteresuotų asmenų dėmesį, šie pradėjo rinktis prie buitinės technikos atliekų.

Vietiniai gyventojai buvo nepatenkinti susiklosčiusia situacija ir po kelių, iš pradžių nesėkmingų, kretingiškės Vitalijos Budzienės skambučių konteineris vis dėlto buvo pervežtas į kitą vietą. Tačiau televizorių, likusių su V. Budzienės sklypu besiribojančioje bendrovės LESTO Kretingos klientų aptarnavimo skyriaus teritorijoje, niekas nepatraukė.

"Skambinau miesto seniūnui, bet atvažiavę darbuotojai tik nupjovė žolę, o televizoriai taip ir liko sumesti už elektros skydinės.

Žmonės, kurie ten renkasi, kelia grėsmę man ir mano turtui: kiemą saugantis šuo buvo nunuodytas, o tvora perpjauta", - pasakojo kraštovaizdžio architektė V. Budzienė.

Seniūnas Stanislovas Juknevičius tikino apie V. Budzienę ir senus televizorius girdintis pirmą kartą.

"Nieko negaliu pasakyti, nesu girdėjęs šitos pavardės. Galbūt tuos konteinerius tvarko kas nors kitas? Tikrai nežinau", - "Vakarų ekspresui" aiškino jis.

V. Budzienė teigia, kad S. Juknevičiui skambino kelis kartus, o praėjusį pavasarį jie kartu sprendė klausimą dėl medžių genėjimo Birutės gatvėje.

"Bandžiau įtikinti seniūną, jog jis susisiektų su elektros tinklų įmone, kad jie pagaliau sutvarkytų savo sklypą, bet dabar jis sako, kad manęs nepažįsta", - stebėjosi moteris.

Sužinojęs apie problemą tik iš "Vakarų ekspreso" skambučio, savivaldybės įmonės "Kretingos komunalininkas" Komunalinių atliekų tvarkymo skyriaus vyr. vadybininkas Aleksas Kuprelis buvo nustebęs, kad jų pagalbos niekas neprašė.

Kitą dieną po dienraščio skambučio į minėtą įmonę redakcija sulaukė V. Budzienės skambučio - kretingiškė pranešė, kad valdžia pagaliau sujudo ir sena buitinė technika buvo išvežta.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder