Parkavimasis

Parkavimasis

Parkavimasis

Daugelis mūsų susinervinam, kai, automobiliu grįžę namo, nerandame vietos jam pastatyti. Keista, kad automobilių parkavimo vietų nepaskaičiuoja ir naujų daugiabučių statybininkai. Ką jau kalbėti apie sovietmečiu statytas "chruščiovkes" ir netgi kadaise komfortišku laikyto Miško kvartalo gyventojus, kai tuomet automobiliais važinėjo vos keliolika iš vieno daugiaaukščio. Pastarieji ieško išeičių automobilius parkuoti prekybos centrų "kvadratuose". Bet ir tai, žinoma, problemų neišsprendžia. O žmonių kantrybė trūksta. Tai liudija ir pono Rolando redakcijai atsiųstas laiškas.
"Kreipiuosi į jus, žurnalistus, viešai ir plačiai kelti parkavimosi problemą, nes mano ir kitų miesto gyventojų kantrybė jau išseko. Visi Klaipėdos gyventojai (išskyrus gyvenančius privačiuose namuose) puikiai žino, ką reiškia rasti vietą parkuotis grįžus vakare. Per kiemus važiuoja policija, ir Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrai nešykšti baudų. Už ką? Ne už tai, kad ant žolynų mašinas žmonės stato, o iš nevilties - ant plačių šaligatvių (kad liktų vietos praeiviams). Tie patys šių įstaigų darbuotojai, grįžę vėliau po darbo į savo namus, spėju, taip pat stato mašinas ant šaligatvių (nes nėra vietų net gatvėje mašinų parkuoti). Savivaldybė, užuot sprendusi parkavimo problemas, kaip gūdžiais sovietiniais laikais, renkasi lengviausią kelią: bausti, bausti ir dar kartą bausti. Tokie Savivaldybės veiksmai ypač kelia pyktį, neapykantą šioms įstaigoms, nusivylimą biurokratine nerangia sistema ir norą bėgti tolyn iš savo Tėvynės", - teigia laikraščio skaitytojas p. Rolandas.

Svaiginimosi būdas?

Ponui Klausui kantrybė trūko štai dėl ko: "Grįždami iš pliažo Melnragėje suskaičiavome daugiau kaip dešimt bepročių, kurie lėkė pro šalį su tokia griausminga muzika iš savo "tačkių", kad net baisu darėsi. Kai kas iš tų griausmingų žemų dažnių aparatūrų buvo labai nesuderinta, tad nuo vibracijos, atrodė, asfaltas lankstosi. O jau jeigu būtų koks praeivis su silpnesne širdimi pasitaikęs, tai jam nuo "bumčikų" vibracijos ir mega garso galėjo širdis sustoti. Ir ką reikėtų su tokiais bepročiais daryti? Sako, jie tokiu būdu svaiginasi. Tegul. Bet kuo čia dėtas aš, mano šeima, aplinka? Civilizuotose šalyse tokie "glušai" baudžiami. O gal tiems "buduliams" užtektų kokį pusšimtį paskaitų ne tik apie kultūringą elgesį, bet ir decibelų kenksmingumą paskaityti? Bet kažką daryti tikrai reikėtų", - įsitikinęs p. Klausas.

Gyvatukai, gyvatukai...

Labai įsiutęs p. Vytautas parašė tokio turinio laiškelį: "Kai lauke 28 laipsniai karščio, gyvatukai kaitina vis tiek. Prie mano gyvatuko ranką pridėti, - kaip prie žarijų. Mokestis už gyvatuko šildymą atskiras, vasarą ir žiemą renkamas. Bando mus įtikinti, kad karštą vandenį gyvatukui reikia atskirai šildyti. Ta patį karštą vandenį du kartus apmokestina! Na ir ką, - dauguma žmonių skolininkais tapo, neišsimoka, bet išvadų ir skurde nedaro... Nesirenkame masiškai prie Seimo paklausti, kodėl už absurdą privalome dvigubai mokėti? O šiaip Lietuva - rojus, kiaulės akis įsistačiusiems ir apsimetantiems nieko nesuprantančiais. Juk ne tik dėl gyvatukų tautiečiai apiplėšiami", - įsitikinęs p. Vytautas.

Tel.49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder