Eismą sutrikdė šiukšliavežė

Eismą sutrikdė šiukšliavežė

"VE.lt" redakcija šiandien sulaukė nuotraukos, kuri puikiai iliustruoja jau mažiausiai 15 metų Reikjaviko gatvę lydinčią problemą. Nuotraukos autorius skundžiasi, jog ryte prie šiukšlių konteinerių negalinti privažiuoti šiukšliavežė užkerta kelią ir stabdo eismą. 

"Šiandien, 7.15 val., Reikjaviko gatvė. Labai norėčiau sužinoti, kas planuoja tokį grafiką? Ar nėra įmanoma išvežti konteinerius tada, kai žmonės darbe? Dabar ir gatvę užkišo - stovėjom gal 10 min. ir darbininkams problemos, nes kiti vairuotojai sustatė savo mašinas, jie turi saugoti, kad nekliudytų. Na nejaugi tos makulatūros, stiklo negalima išvežti kitu metu?", - laiške rašė nepatenkintas situacija skaitytojas.

Šioje gatvėje jau ilgą laiką vos prasilenkia du automobiliai. Mat perpildytuose daugiabučių kiemuose nebetelpa automobiliai, todėl šio kvartalo gyventojai automobilius stato ir taip siauroje gatvėje. Tad sunku pasakyti, ar šiukšlių išvežimo grafiko pakeitimai šioje situacijoje padėtų. Mat eismas šia gatve vyksta nuolat, o šiukšles anksčiau ar vėliau išvežti reikės.

Klaipėdos RATC komentaras:

Pagal Klaipėdos miesto komunalinių atliekų tvarkymo taisykles draudžiama užstatyti automašinomis konteinerių stovėjimo vietas. Šioje nuotraukoje puikiai matoma, kad situacijos kaltininkas – lengvasis automobilis, kuris stovi tarp konteinerio ir atliekų surinkėjų sunkvežimio. Atliekų surinkėjai tokiais atvejais turi teisę atsisakyti tuštinti konteinerius, tačiau tuomet gyventojai skundžiasi, kad konteineriai perpildyti ir atliekos neišvežamos laiku. Pirmiausia namo administratorius arba bendrijos pirmininkas turėtų išaiškinti gyventojams jų pareigas – neužstatyti automobiliais konteinerių. O jeigu situacija gyventojams nepriimtina, tuomet namo administratorius turi rasti konteineriams kitą vietą ir ją suderinti su Klaipėdos savivaldybės administracija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder