Gražinos skiltis

Gražinos skiltis

Tel.49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val.

Vargšas žvejys

Viena klaipėdietė net kūkčioti pradėjo pasakodama, kaip balandžių, kirų apdergta žvejo skulptūra Danės gatvės skverelyje. "Viena po kitos vedamos užsieniečių ekskursijos prie miesto rotušės. Pastebėjau, kad turistams įdomesnė apdergta skulptūra, o ne pastatas. Jei turėčiau kopėčias, tikrai atsivilkčiau ir nuprausčiau žvejį", - sakė ponia.

Pasiūlymas

Ponia Angelė po kelionės į Latvijos miestus Liepoją, Kuldigą, Ventspilį siūlo mūsų miesto savivaldybės tarnautojams irgi tuo pačiu maršrutu nuvažiuoti ir pasistengti iš kolegų tų miestų savivaldybėse sužinoti, kaip jie tvarkosi. "Nė vienos šiukšlelės, besimėtančių "bambalių". Tik išpuoselėti žolynai ir gėlynai. Ir nė vieno "bomžo", nugriuvusio ir besivoliojančio neteko regėti. O Ventspilis tai visai pakerėjo ne tik švara bei tvarka, bet ir vienoda spalva dažytais balkonais bei langų rėmais. Kodėl latviams pasiekti tokių efektų įmanoma, o pas mus randama tūkstančiai priežasčių pasiaiškinti, jog pati vištytė kalta, kad lazdynas jai akį iškūlė?" - mintimis dalijosi ponia Angelė.

Potvyniai

Šiemet 7 miegantys broliai ant Lietuvos nepurškė. Bet ponas Zenonas ir per sausrą baiminasi liūčių, kurios po tokių karščių tikrai pliūptelės. Todėl žodžių per daug nerinko: "Užkniso per liūtis patvinstanti Klaipėda. Taip ir drebėk, kad, važiuodamas Taikos ir kitais prospektais, Mokyklos, Liepų gatvių upėmis neužgestų automobilio variklis. Negi negalima pravalyti miesto nutekamųjų vamzdynų, kol nelyja, kol dar ne ruduo? Dar gerai, kad turime šiaurinį išvažiavimą. Dėl apsemto viaduko Herkaus Manto gatvėje šiaurinės Klaipėdos dalies gyventojai juk negalėtų namo grįžti nei iš jų į darbus ir tarnybas važiuoti", - piktinosi p. Zenonas.
Tiesa, jis pažymėjo, kad į tą Šiaurės prospektą Liepų gatve geriau nevažiuoti - joje irgi galima nuskęsti. Pasak jo, liūtys kartosis. Ir gali būti - ilgesnį laiką nei pusvalandis ar valanda.
"Tuomet tikrai patvins visas miestas", - prognozavo jis ir skatino miesto tvarkytojus kuo skubiau sukrusti valyti nutekamuosius vamzdynus.

Apie rūkančiuosius paplūdimiuose

"Ketvirtadienį, 15 val., dviračiu buvau nuvykęs į Girulių paplūdimį. Degindamasis saulėje pajutau dūmų kvapą, o pakėlęs galvą išvydau dvi paneles, kurios kaip kaminai traukė dūmą, o vėliau nuorūkas "sodino" smėlyje. Po kiek laiko vėl dūmų kvapas mane pasiekė. Neapsikentęs jų paklausiau, kodėl turiu uostyti dūmus? Man buvo atsakyta, kad norime rūkyti, o jei nepatinka - susirask kitą vietą. Tada nusprendžiau paraginti žmones laikytis švaros bei tvarkos viešose vietose bei netoleruoti tylėjimu šalia gulinčių nuorūkų sodininkių", - rašo laišką redakcijai atsiuntęs Marius.

GRAŽINA [email protected]

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder