Kaip kaunietė Klaipėdoje darbo ieško

Kaip kaunietė Klaipėdoje darbo ieško

Mielas mano svajonių mieste, į kurį taip ilgai ir nelengvai ėjau. Kodėl gi tu toks man nedraugiškas?

Nežinau, gal kažką darau ne taip, gal su manimi kažkas negerai, bet mano svajonių miestas nenori manęs priimti. Kauno vaikas bando susirasti darbą. Žinau savo pliusus, žinau savo minusus. Ieškau darbo realiai vertindama savo išvaizdą ir amžių, žinau, ką moku, ir žinau, ką sugebėsiu dirbti - neskraidau padebesiais ir nesitikiu kažko tokio, realiai įvertinau savo galimybes. Deja…

Dažniausias potencialaus darbdavio pasakymas - jūs ne iš Klaipėdos, nežinote miesto ir jo specifikos, bus sunku dirbti mieste, kurio jūs nepažįstate. Dar dažnai tenka išgirsti "mes jums paskambinsim" arba iš viso jokios reakcijos į nusiųstą CV.
Ei, mielieji darbo siūlytojai, kurie amžinai verkšlenate, kad kaip jums sunku surasti gerų darbuotojų - mano amžiaus žmogus, ne jauniklis, bet ir ne senukas, kuris dar neemigravo, dar kažkaip vis tiki, kad Lietuva pradės vertinti savo pilietį, turintis gyvenimiškos patirties ir kantrybės, dirbs šiam miestui kaip niekas kitas. Net ir už kapeikas, vadinamas minimaliu atlyginimu.

Iš darbdavių reikalavimų susidaro įspūdis, kad šiame mieste dirba vien idealūs žmonės. Deja, kasdienybė parodo visai ką kita. Penkiasdešimt ir penkiasdešimt. Kasdieniniame gyvenime susiduriu su nemaža dalimi žmonių, kurie savo darbą dirba su noru, su šypsena ir stengiasi tau patarti ir padėti, bet taip pat susiduri su tokiais aptarnavimo sferos darbuotojais, kad Dievuliukai padėk... Atrodo, kad eilinė pardavėja prekybos centre daro tau paslaugą tave aptarnaudama.

Ačiū Dievui, kad aš "kaifuoju" nuo paties miesto, nuo laivukų Dangės upėje, nuo savo gyvenamosios vietos, nuo to, kad bet kada galiu persikelti keltu ir paspoksoti į jūrą, nuo žvejų, traukiančių žuveliokus, nuo nerealios architektūros, nuo kieme gyvenančio storulio katino, nuo žuvėdrų peštynių. Galbūt tikri klaipėdiečiai nesupras ir pagalvos, kad tikrai esu kvanktelėjusi, kad džiaugsmą suteikia tokie menkniekiai. Tačiau niekada nevertiname to, ką turime, ir visai kitaip į tai pažiūrime, kai išsipildo svajonės. Mano atveju tai yra gyvenimas šiame mieste.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder