Kuo tręšti pomidorus?

Kuo tręšti pomidorus?

Ilgametė "Vakarų ekspreso" skaitytoja Aldona Šimelevičienė, kasmet nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens puoselėjanti savo sodą bei daržą, dalijasi patirtimi, kaip užsiauginti pomidorus, kad jie būtų skanesni ir geriau derėtų.

"Sodindama pomidorų daigus į žemę šiltnamyje, po šaknimis dedu paukščių mėšlo arba žuvies miltų, o galima ir pačią šviežią žuvį pakasti. Tokiu būdu šaknys gauna daug fosforo ir pomidorai uždera puikiai, gausiau, yra gražesni bei skanesni.

Taip pat nepakenktų augančius pomidorus palaistyti kartą per savaitę prieš porą dienų pasiruoštu tokiu mirkalu: 1 litrą gyvulių mėšlo (arba srutų) užpilu kibiru vandens ir palaikau dvi dienas, po to palaistau pomidorus, tai taip pat natūrali trąša. Pagerina pomidorų kokybę, derlingumą. Dar kaskart žemę būtina supurenti. Galite pabandyti ir Jūs."

Aldonai Šimelevičienei atitenka sodo bei daržo prekių parduotuvės "Žalia stotelė" įsteigtas prizas - 100 litų vertės kuponas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder