Klaidos, kurių nenorėtų patirti nė vienas, naudodamas prezervatyvus

Klaidos, kurių nenorėtų patirti nė vienas, naudodamas prezervatyvus

Prezervatyvai yra viena populiariausių kontraceptinių priemonių ne veltui – teisingai naudojant prezervatyvus, jų efektyvumas, norint apsisaugoti nuo neštumo, siekia net 98%. Priešingai nei kitos kontraceptinės priemonės, prezervatyvai neturi jokio šalutinio poveikio, pavyzdžiui, hormonų lygio pasikeitimo, svorio padidėjimo, nuotaikų kaitos ir kita.

Be viso to, prezervatyvai yra puiki apsaugos priemonė nuo įvairiausių lytiniu keliu plintančių ligų, kaip AIDS ar ŽIV. Visgi, norint kad prezervatyvai (http://www.fantazijos.lt/prezervatyvai/) būtų efektyvūs ir tinkamai atliktų savo darbą, labai svarbu žinoti, kaip teisingai juos naudoti. Tad, šiame straipsnyje pateiksime dažniausiai pasitaikančias klaidas, naudojantis prezervatyvu, ir būdus, kaip jų išvengti.

Per vėlai užsidėtas prezervatyvas

Turbūt viena dažniausiai pasitaikančių klaidų – per vėlai užsidėtas prezervatyvas. Jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta lytinius santykius pradėti be prezervatyvo, o jį užsidėti tik tada, kai veiksmas jau įpusėjo – turėtumėte žinoti, jog tokiu būdu mažinate prezervatyvų efektyvumą. Taip jūs rizikuojate ne tik pastoti, bet ir užsikrėsti lytiniu keliu plintančiomis ligomis, kadangi odai kontaktuojant su oda bei apsikeičiant kūno skysčiais (ne tik ejakuliacijos metu),  galima užsikrėsti kai kuriomis šių ligų formomis. Įdomu tai, jog Indianos  Universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad vidutiniškai net 34 proc. žmonių prezervatyvą užsideda ne prieš seksą, o jo metu, taip nepaisydami galimo užsikrėtimo įvairiomis ligomis. Būtent dėl šių priežasčių labai svarbu prezervatyvą užsidėti prieš pradedant seksą ir laikyti jį viso akto metu.

Patarimas: geriausias laikas užsidėti prezervatyvą vyrams yra tada, kai pasiekiamas susijaudinimas, erekcija. Tuo tarpu moteriškas prezervatyvas gali būti įsidėtas ne daugiau nei prieš 8 valandas iki sekso.

Po sekso laukiama per ilgai, kol nuimamas prezervatyvas

Po sekso prisiglausti prie partnerės ar partnerio yra išties malonu ir gera, tačiau kad ir kokia pagunda kiltų, nedarykite to tol,  kol nenusiimsite prezervatyvo. Jeigu po lytinio akto mėgstate apsikabinti, kai varpa vis dar būna partnerės viduje, geriau šio įpročio atsisakykite. Vyras labai greitai praranda erekciją, kas reiškia, jog varpa suminkštėja, o vietos prezervatyve lieka šiek tiek daugiau, tad ir tikimybė spermai iš jo išsilieti tampa didesnė. Kad to išvengtumėte, pirmas dalykas, ką reiktų padaryti po sekso – nusiimkite prezervatyvą ir jį tiesiog išmeskite.

Nepatikrintas galiojimo laikas

Ne paslaptis, jog dauguma sveikatos ir medicinos produktų turi galiojimo laiką. Ne išimtis ir prezervatyvai. Medžiaga, iš kurios yra pagaminti prezervatyvai, lemia galiojimo laiką, kadangi vienos medžiagos yra atsparesnės nei kitos laiko poveikiui ar kitiems veiksniams. Latekso ar poliuretano prezervatyvai su spermicidais (cheminė medžiaga, trukdanti laisvam spermos judėjimui) turi trumpesnį galiojimo laiką nei tie, kurie yra be jo. Taip yra dėl to, nes laikui bėgant, spermicidai pablogina prezervatyvo medžiagos vientisumą, kas sumažina ir patį jo efektyvumą. Be viso to, gydytojams tenka susidurti ir su pacientais, kurie panaudoję pasibaigusio galiojimo laiko prezervatyvą kreipiasi į gydymo įstaigą dėl makštyje ir varpos srityje atsiradusio deginimo pojūčio ir dirginimo, kurį sukėlė prezervatyvo cheminių medžiagų suirimas.

Patarimas: paskirkite laiką ir patikrinkite visus prezervatyvus, kuriuos turite. Prezervatyvų galiojimo laikas dažniausiai yra užrašytas ant dėžutės, į kurią jie yra supakuoti, bei ant kiekvieno atskiro prezervatyvo įpakavimo. Paprastai data yra atspausdinama ties įpakavimo kraštais. Toks veiksmas leis jaustis daug ramiau dėl tinkamos apsaugos nuo neštumo bei leis išvengti kitų nemalonių poveikių, kuriuos gali sukelti nebetinkantys naudoti prezervatyvai.

Netinkamas prezervatyvo dydis

Dar viena, dažnai pasitaikanti klaida, susijusi su prezervatyvų naudojimu -  netinkamo dydžio pasirinkimas. Norint užsitikrinti, kad prezervatyvas tikrai atliks savo funkciją, būtina naudoti varpos dydžiui tinkamą prezervatyvą. Priešingu atveju, pasirinkus didesnį nei jums reikalingą prezervatyvą, akto metu jis gali nuslysti. Tuo tarpu, per mažas dydis gali ne tik sukelti diskomfortą, bet prezervatyvas gali ir plyšti sekso metu nuo didelio įtempimo. Abiem atvejais seksas nebus saugus, todėl pasirinkti tinkamą dydį tikrai labai svarbu.

Tai patvirtina ir viename interneto tinklaraštyje paskelbta istorija. Pagrindinis istorijos herojus Justas, būdamas dar 18 metų ir tik pradėjęs savo lytinį gyvenimą, nė nesusimąstė, jog prezervatyvo dydis gali turėti įtakos pačiam aktui. Ko norėjosi tiek Justui, tiek jo merginai – sklandaus, romantiško pirmojo karto. Deja, jis pasisuko kiek kitaip. Nors sekso metu viskas, rodos, ėjosi gana gerai, pasiekus kulminaciją ir baigus lytinį aktą – Justas ir jo mergina nustebo. Prezervatyvo, kuris ant varpos buvo uždėtas dar prieš pat lytinį aktą, nebebuvo. Porelė, pagalvojusi, jog jis turbūt pasimetė lovoje ar nuslydo ištraukus penį iš makšties, ėmė įnirtingai jo ieškoti aplink. Visgi, niekur rasti prezervatyvo nepavyko, tad vienintelis galimas paaiškinimas buvo toks, jog jis liko makštyje. Pasitikrinus, tai pasitvirtino ir prezervatyvas buvo lengvai pašalintas iš makšties. Tačiau būtent dėl to jaunai porelei reikėjo griebtis kitų, skubios kontracepcijos priemonių, kurios apsaugotų nuo galimo neštumo. Jeigu prezervatyvas būtų buvęs pasirinktas tinkamo dydžio, visos šios situacijos nė nebūtų buvę!

Du prezervatyvai vienu metu

Vienas vis dar gajus mitas – jei bus naudojami du prezervatyvai vienu metu, apsauga bus didesnė. Tačiau iš tiesų visiškai pakanka vieno prezervatyvo. Minėtas naudojimas ne tik sukels papildomą trintį tarp dviejų prezervatyvų, bet ir padidins prezervatyvų plyšimo tikimybę. O, kaip jau žinome, plyšęs prezervatyvas gali lemti tokius padarinius kaip neplanuotas neštumas ar įvairios infekcijos.

Patarimas: jei vis tiek pergyvenate, jog vienas prezervatyvas neapsaugos nuo neštumo ar ligų teik, kiek jūs norėtumėte, vietoj dviejų prezervatyvų naudojimo, geriau naudokite vieną ir tarpusavyje susitarkite, jog partneris varpą iš makšties ištrauks prieš ejakuliaciją, taip dar labiau sumažinant šansą pastoti.

Netinkamas lubrikantas

Kitas aspektas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį – tinkamai pasirinktas lubrikantas. Jei sekso metu jums reikalingas lubrikantas, geriau rinkitės vandens pagrindo produktą, kurie yra skirti naudoti su įvairių tipų prezervatyvais. Niekada kaip lubrikanto nebandykite įprastų, parduotuvėje lengvai nusiperkamų aliejų ar kitų losjonų. Taip yra dėl to, jog, naudojant kažkurią iš šių priemonių, jos sudėtyje esančios medžiagos gali sureaguoti su lateksu, iš kurio pagamintas prezervatyvas, kas pasireikštų prezervatyvo plyšimu.

Patarimas: tiek lubrikantai, tiek prezervatyvai internetu yra puikus pasirinkimas, kadangi čia rasite visą reikiamą informaciją, kokius lubrikantus galima naudoti su kokių rūšių prezervatyvais. Taip pat pasirinkimas čia yra toks didelis, jog tinkamą prekę tikrai ras kiekvienas.

Prezervatyvas neapžiūrimas prieš užsidėjimą

JAV mokslininkų atlikti tyrimai sako, kad net 75% žmonių, naudojančių prezervatyvus, niekada jų nepatikrina prieš uždedant ant varpos. Iš tikrųjų šis veiksmas yra būtinybių būtinybė, jei norite išvengti bet kokių nesklandumų intymių akimirkų metu. Visai nesvarbu, ar jūsų stalčiuje tik geriausi prezervatyvai, pasižymintys aukšta kokybe, bet kokiu atveju dar prieš lytinį aktą įsitikinkite, ar prezervatyvas neturi vizualiai matomų pažeidimų, tokių kaip įplyšimų ar skylučių. Tokiu būdu galėsite jaustis ramesni, jog prezervatyvas tinkamai atliks savo funkciją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder