Klaipėdoje - artroskopijos lyderiai

Klaipėdoje - artroskopijos lyderiai

Klaipėdoje praėjusią savaitę dvi dienas vyko tradicinė artroskopijos konferencija. Į tarptautinį renginį susirinko per 120 artroskopijos specialistų iš 8 šalių.

Vienas konferencijos organizatorių, Klaipėdos universitetinės ligoninės Sporto medicinos sektoriaus vadovas, gydytojas ortopedas-traumatologas Markas Fiodorovas sakė, kad tarptautinės konferencijos Klaipėdoje vyksta nuo 2008 metų. Į šiuos tarptautinius artroskopijos kursus kasmet atvyksta vis daugiau specialistų iš kitų šalių, ypač iš kaimyninių valstybių.

"Šie kursai yra tikrai populiarūs, kadangi į juos sukviečiame stiprius, populiarius užsienio lektorius, kurie pristato naujas operacijų technikas. Šiais metais surengėme ir gyvai transliuojamas operacijas. Trys operacijos buvo atliktos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, o vaizdas buvo transliuojamas į Dramos teatrą. Tai yra pasaulinio lygio konferencijų praktika, kuri taikoma ir Klaipėdoje", - pabrėžė M. Fiodorovas.

Konferencijoje aptartos aktualiausios artroskopijos temos, daugiausia - peties ir kelio sąnario patologijos. Tai - dažniausiai pažeidžiami sąnariai.

Šiemet Klaipėdoje sulaukta apie 120 artroskopijos specialistų iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos. Pranešimus skaitė lektoriai iš Lenkijos, Graikijos, Vokietijos, Šveicarijos, Lietuvos.

"Šioje srityje stiprėjame kiekvienais metais. Šiemet pranešimus skaitė ir pasaulinio lygio medikai iš Lenkijos. Vienas jų, Robert Śmigielski, padarė didelę anatominę studiją ir yra sukūręs savo instrumentus priekiniam kryžminiam raiščiui, meniskams fiksuoti. Kitas pranešėjas - Michael Hantes iš Graikijos - skaitė labai įdomius pranešimus apie peties sąnario patologijas. Apie kelio sąnario patologijas pranešimą skaitė profesorius iš Vokietijos Sven Shafizadeh", - pasakojo M. Fiodorovas.
Du pranešimus skaitė ir pats M. Fiodorovas - apie kelio ir peties sąnarių operacijas. Tokios konferencijos, pasak gydytojo, labai padeda medikams tobulėti.
"Visa tai, ką sužinome konferencijose, yra perduodama pacientams - mokomės, kaip geriau atlikti operacijas. Viskas eina į priekį, tobulėja instrumentai, technikos. Kiekvienais metais norime aptarti visas naujoves, kad nestovėtume vietoje. Mūsų tobulėjimą jaučia ir pacientai - palyginti su ankstesniais laikais, kai pacientai po operacijų ligoninėje praleisdavo po dvi savaites, dabar užtenka poros dienų, nes pjūveliai yra maži, skausmų nėra, vyksta ankstyva reabilitacija. Tad pacientai kur kas anksčiau gali grįžti į įprastą ritmą, į darbingą, aktyvų gyvenimą, sportą", - akcentavo M. Fiodorovas.

NAUDINGA. Pertraukas tarp pranešimų artroskopijos specialistai išnaudojo susipažinti su naujausiais artroskopiniais instrumentais.


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder