Palangoje ilsėjosi vaikai auksinėmis širdimis

Palangoje ilsėjosi vaikai auksinėmis širdimis

Rugpjūčio 17-23 d. septynias dienas mediniuose nameliuose ilsėjosi per 60 stovyklautojų iš visos Lietuvos, kuriems poilsį ir pramogas organizavo Vaiko širdies asociacija.

Jau ketvirtus metus poilsį prie jūros šeimoms, auginančioms vaikus su įgimtomis širdies ligomis, po itin sudėtingų širdies operacijų, padovanojo vienas Palangos poilsio ir reabilitacijos centras.

"Mūsų misija paprasta - atkreipti dėmesį į sunkiai sergančius vaikus, padėti jiems įvairiapuse parama, organizuoti laisvalaikį, sukviesti vieno likimo šeimas, suteikti joms žinių ir vilties", - sakė Vaiko širdies asociacijos vadovė Daiva Jonauskienė, dėkodama poilsio ir reabilitacijos centro administracijai.

"Šioms šeimoms, auginančioms vaikus su sunkiomis širdies ligomis, dėmesys yra ypač svarbus, be to - tai vienintelė galimybė kartą metuose vasarą pabūti drauge, pailsėti ir atgauti jėgas prie jūros, pasidalinti savo išgyvenimais su vieno likimo draugais ne ligoninės aplinkoje ir ne bet kur, o viename iš gražiausių Lietuvos kurortų", - džiaugėsi D. Jonauskienė, pati auginanti 8 metų dukrą, nuo pirmųjų gyvenimo valandų išgyvenusią net 12 širdies intervencijų.

Puikiai pailsėję ir atgavę jėgas vaikai neslėpė savo džiaugsmo, sakydami, kad sugrįžę namo vėl lauks kitų metų stovyklos.

Vaiko širdies asociacija yra ne pelno siekianti organizacija, dirbanti labdaros pagrindais, vykdo veiklą visoje Lietuvoje, padeda šeimoms, auginančioms širdies ligomis sergančius vaikus, taip pat vaikams po širdies operacijų, transplantacijos, su viltimi laukiantiems donoro.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder