Žmonės teigė žiną, kad internete gali susipažinti su lieknėjimo dienoraščiu nuo pat eksperimento pradžios, tačiau teisinosi neturį darbo kompiuteriu įgūdžių.
"Jūsų dienoraštį kasdien skaitau ne nuo pradžių, todėl praleidau meniu aprašymą. Jeigu nesunku, parašykite, ką reikia valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei, ką galima gerti", - vakar telefonu prašė Aušra.
Mūsų skaitytojų pageidavimai - įstatymas, todėl dar kartą trumpai apibūdinsiu lieknėjimo metodo pagal gydytojo Levo Chazano iš Latvijos ypatybes.
Lieknėjimas vyksta trimis etapais: pirmasis - kol nukris trečdalis antsvorio, antrasis - du trečdaliai. Pusmečio trukmės stabilizacija prasideda įveikus visus tris etapus. Antsvorio apskaičiavimas: ūgis minus 100. Vadinamasis estetinis svoris - ūgis minus 109.
Esminės lieknėjimo taisyklės:
1) valgymas tris kartus per dieną nustatytu laiku (pasirenkamas pusryčių laikas nuo 9 iki 11 val., pietų laikas - prie pusryčių pridėjus 5 val., vakarienė - prie pietų pridėjus 5,5 val.);
2) griežtai draudžiama užkandžiauti tarp valgymų;
3) nevartoti alkoholio, cukraus bei jo pakaitalų, mažiau į patiekalus dėti druskos;
4) kasdien 15 min. skirti kūno masažavimui medinių rutuliukų masažuokliu;
5) 2 kartus per savaitę - Pušų ekstrakto ir Negyvosios jūros druskos vonios.
Pusryčių meniu:
stiklinė arbatos ar kavos (be jokių priedų - pieno, citrinos), vienas sumuštinis su sūriu arba dešra, kumpiu pakaitomis (sūrio kaina - iki 20 Lt už kilogramą, dešra - be lašinių), duona - bet kokia (storis - 10-11 mm, plotas - 6x9 cm), plonai tepti sviesto, sūrio ar dešros storis - 8-9 mm.
Kartą per savaitę, visada tą pačią dieną, vietoje sumuštinių pusryčiams valgyti du virtus arba be riebalų keptus kiaušinius be duonos.
Pietų meniu:
savo nuožiūra paruošta žuvis arba mėsa (pagaminto patiekalo svoris moterims - 140 g, įskaitant padažą, vyrams - 160 g), garnyras - 6 valg. šaukštai mažiausiai trijų rūšių šviežių daržovių (tik žirneliai gali būti konservuoti, o burokėliai ir žiediniai kopūstai - virti), salotas galima gardinti bet kokiais prieskoniais ir žalumynais, duonos per pietus nevalgyti, išgerti 220-230 ml spaustų natūralių sulčių arba iš pakelių su užrašu "100 proc.".
Garnyro kiekis nesveriamas, o naudojamas matuoklis: į vienkartinę stiklinę įpilkite 6 valg. šaukštus vandens, užbrėžkite liniją ir dėkite daržovių tiek, kiek telpa iki tos ribos.
Vakarienės meniu:
pakaitomis valgomos baltoji ir raudonoji mišrainės su duona (dydis - kaip pusrytiniams sumuštiniams), kiekis nustatomas tuo pačiu garnyro matuokliu, sudėtis - griežtai reglamentuojama, todėl pirktos parduotuvėje netinka. Vakarienės metu išgeriama 220-230 ml kefyro, pieno ar kito nesaldaus gėrimo.
Baltos mišrainės sudėtis: virta bulvė, mėsa arba dešra, konservuoti žirneliai, kiaušinis, raugintas agurkas. Pagardas - 2 arbat. šaukšteliai grietinės arba majonezo.
Raudonoji mišrainė: virtos bulvės, burokėliai ir morkos, rauginti kopūstai ir agurkas, svogūnas. Pagardas - 2 arbat. šaukšteliai aliejaus. Prie šios mišrainės valgomi arba 1 valg. šaukštas žuvies konservų, arba 3-4 šprotai.
Iškrovos dienos
Per visą dieną tarp valgymų leidžiama išgerti 1250 ml skysčių: kavos ir arbatos be priedų, mineralinio gazuoto ir negazuoto vandens. Leidžiama kramtyti becukrę gumą, rūkyti.
Viena ir ta pati diena per savaitę skiriama iškrovai: per visą dieną, bet kuriuo pasirinktu laiku per 5-6 kartus suvalgoma 250 g varškės su 2 valg. šaukštais medaus ir 7-8 graikiniais riešutais, taip pat - 2 obuoliai ir 0,5 l kefyro arba pieno.
Sudarydami savaitės maitinimosi grafiką, pirmiausia pasirinkite varškės dieną, nes po jos kitą dieną būtina pusryčiams valgyti kiaušinius, pietums - žuvį, vakarienei - baltą mišrainę. Po to grafikas toliau dėliojamas pakaitomis derinant produktus.
Antrasis etapas
Nuo 2-ojo lieknėjimo etapo prieš miegą po vieną kapsulę geriami bet kokios rūšies multivitaminai su mikroelementais, taip pat rekomenduojama 10-12 masažo procedūrų per mėnesį ("Šarko", LPG arba povandeninis).
Du kartus per savaitę vietoje vakarienei skirtų mišrainių valgomi 4 nesaldūs sausainiai, 50 g varškės sūrelio be glaisto, 3 arbat. šaukšteliai razinų ir 220-230 ml kefyro arba pieno. Būtina sąlyga - šios vakarienės negali būti valgomos nei varškiadienio išvakarėse, nei iš karto po jo.
Per pietus perpus mažėja geriamų sulčių kiekis, tačiau prisideda vaisiai arba uogos pasirinktinai iš šių variantų: 1 apelsinas, 2 mandarinai, pusė greipfruto, 1 obuolys arba kriaušė, 80 g vynuogių, 100 g uogų be kauliukų (pvz. braškės), arba 130 g - su kauliukais (vyšnios, slyvos etc.).
Natalija MOGUČAJA
Rašyti komentarą