V. P. Andriukaitis: greitosios medicinos pagalbos dispečerinės turi būti toliau centralizuojamos

V. P. Andriukaitis: greitosios medicinos pagalbos dispečerinės turi būti toliau centralizuojamos

Greitosios medicinos pagalbos dispečerinės turi būti toliau centralizuojamos, o pirminės sveikatos priežiūros įstaigų tinklą turėtų planuoti savivaldybės, pažymėjo sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis susitikime su Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovais.

Savivaldybių atstovai pripažino, kad dispečerinių centralizavimas yra naudingas, tačiau akcentavo būtinybę numatyti galutinį dispečerinių skaičių ir užtikrinti veiksmų tęstinumą.

V. P. Andriukaitis sakė savivaldybių atstovams, kad pertvarkant dispečerinių tinklą atgal grįžti neketinama, ir sutiko, kad sutarimas, kiek jų turėtų likti Lietuvoje, yra būtinas prieš vykdant tolimesnius veiksmus.

Savivaldybių atstovai pasitarime taip pat išsakė apgailestavimą, kad privačias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas buvo leista steigti be savivaldybių žinios. Anot jų, tikslinga įgalioti savivaldybes reguliuoti pirminės sveikatos priežiūros įstaigų išdėstymą. Steigiant privačias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas, savivaldybių asociacijos atstovų teigimu, galutinį žodį turėti tarti savivaldybės.

Sveikatos apsaugos ministro manymu, jokia privati pirminės sveikatos priežiūros įstaiga negali būti steigiama ar veikti be savivaldybių žinios.

"Negali būti taip, kad privačios įstaigos kuriasi kur nori, kada nori, o paslaugas teikia tik tokias, kokios joms naudingos. Jos gali būti steigiamos tik ten, kur trūksta valstybinių pirminės sveikatos priežiūros įstaigų ir jos negali suteikti reikalingų paslaugų", - Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime cituojamas V. P. Andriukaitis.

Susitikime dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybė, Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentas, Ignalinos rajono savivaldybės meras Bronis Ropė, Savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė, kitų savivaldybių merai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder