Moksleiviai supažindinami su SGD terminalu

Moksleiviai supažindinami su SGD terminalu

Antradienį "Versmės" progimnazijos šeštokai sulaukė svečių iš AB "Klaipėdos nafta" - mokiniams buvo pasakojama apie kitąmet Klaipėdoje atsirasiantį suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą.

Su mokiniais bendravusi SGD terminalo projektą įgyvendinančios įmonės atstovė Indrė Milinienė šeštokus su projektu supažindino tiek teoriškai, tiek praktiškai. Nekasdienišką pamoką paįvairino užduotys - vaikams teko statyti SGD laivo modelius, dėlioti dėliones, atsakyti į užduodamus klausimus viktorinos forma.

Mokiniams didelį įspūdį paliko paties laivo duomenys, pateikti matuojant jiems žinomais objektais: jo ilgis - kaip trijų futbolo aikščių, aukštis - kaip 15 aukštų pastato, jame bus 3 talpyklos. Visas jas užpildyti vandeniu prireiktų net 69 olimpinių plaukimo baseinų.

Suskystintųjų gamtinių dujų efektą iliustruoja skaičiai, kad visai Lietuvai aprūpinti dujomis užtenka 30 laivų su tokiu kroviniu.

I. Milinienė teigė, kad bendrovė skiria ypatingą dėmesį augančios kartos informavimui.

"Praėjusiais metais buvo vykdomas 1-4 klasių projektas, piešinių konkursas "Kaip aš įsivaizduoju SGD terminalą uoste". Projektas sulaukė ypač didelio pradinukų susidomėjimo - bendrovė sulaukė daugiau negu 600 piešinių. Tai parodė, kad projektas buvo tikrai sėkmingas. Šiais metais apsispręsta tarsi pratęsti tradiciją - edukuojant moksleivius apie SGD terminalą, tik kita forma. Apie įgyvendinamą projektą parengta pristatomoji medžiaga, kuri gausiai iliustruota bei aiškiai ir suvokiamai pateikiama 5-7 klasių moksleiviams. Bendrovės specialistų tikslas - kuo plačiau moksleivius supažindinti su projektu", - pasakojo I. Milinienė.

Po specialios pamokos kalbinti vaikai tvirtino, kad ji jiems patiko.

"Buvo labai įdomu, daug naujos informacijos, patiko užduotys", - sakė Ieva.

Jai antrino ir Brigita: "Sužinojome tai, ko dar nežinojome."

Edukacinė programa patiko ir Ignotui. Jis sakė, kad tokių pamokų reikia daugiau.

Pamokoje dalyvavusi "Versmės" progimnazijos socialinė pedagogė ir karjeros koordinatorė Jurgita Petkutė-Jevstafjeva džiaugėsi, kad pamoka buvo pravesta profesionaliai. Vaikai emocingai reagavo į užduotis, aktyviai atsakinėjo į klausimus.

"Kai yra teigiamos emocijos, geriausiai suvokiama ir informacija. Jei mes tą informaciją būtume išdėstę, ji būtų priimta visai kitaip nei kai atėjęs kitas žmogus papasakojo", - tikino pedagogė.

"Klaipėdos naftos" atstovai su tokiomis pamokomis lankysis ir kitose uostamiesčio mokyklose. Įmonė apie SGD terminalo projektą stengiasi informuoti ir vyresnius jaunuolius bei studentus.

SGD terminalo projektą sudaro trys pagrindinės infrastruktūros dalys - Pietų Korėjoje jau baigiamas statyti laivas-saugykla "Independence", jau statoma terminalo krantinė ties Kiaulės Nugaros sala ir dujotiekio tiesimas nuo krantinės iki magistralinio tinklo. Visi šie darbai turi būti baigti iki 2014-ųjų galo.

Faktai apie SGD laivą-saugyklą "Independence":

Laivas-saugykla statomas Pietų Korėjoje esančioje laivų statykloje "Hyundai Heavy Industries Co., Ltd".

Laivo matmenys: ilgis - 294 m, plotis - 46 m, tūris - 170 000 tūkst. kub. m, grimzlė - 12,6 m.

Laivas-saugykla į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 2014 metų antroje pusėje.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder