Morkų tortas „Siurprizas“:geriausias sveikas desertas iš tų, kuriuos aš žinau

(3)

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  •  
  • 400 g cukraus
  •  
  • 300 ml aliejaus
  •  
  • 250 g miltų
  •  
  • 15 ml vanilės ekstrakto
  •  
  • 330 g morkų
  •  
  • 200 g smulkintų graikiškų riešutų
  •  
  • 120 g sviesto
  •  
  • 9 g sodos
  •  
  • 9 g kepimo miltelių
  •  
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  •  
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  •  
  • 230 g grietinėlės sūrio (maskarponės ar Filadelfijos)
  •  
  • 500 g konditerinio cukraus
  1. Pradžiai įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sutepkite formą sviestu ir nedideliu kiekiu miltų.
  2. Giliame inde blenderiu suplakite kiaušinius su aliejumi, cukrumi ir vanile. Dėkite į mišinį miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Permaišykite, paskui dėkite tarkuotas morkas ir pusę riešutų.
  3. Suplakite ingredientus blenderiu, kol gausite vienalytę masę. Perpilkite tešlą į iš anksto paruoštą formą.
  4. Kepkite tortą orkaitėje 40-50 min, periodiškai patikrindami jo gatavumą dantų krapštuku.
  5. Glazūros paruošimui: sumaišyti sviestą, sūrį, konditerinį cukrų ir 5 ml vanilės ekstrakto. Suplakti blenderiu iki vienalytės masės, paskui dėti antrą riešutų dalį.
  6. Glazūra padengti ataušusį tortą ir patiekti.

Tai jums tikrai patiks!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder