Jums reikės:
- 4 kiaušiniai
- 400 g cukraus
- 300 ml augalinio aliejaus
- 250 g miltų
- 15 ml vanilės ekstrakto
- 330 g morkų
- 200 g kapotų graikinių riešutų
- 120 g sviesto
- 9 g sodos
- 9 g kepimo miltelių
- ½ šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių cinamono
- 230 g kreminio sūrio (mascarpope arba Filadelfija)
- 500 g cukraus.
Pradžiai įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Sutepkite formą sviestu ir nedideliu kiekiu miltų.Giliame inde blenderiu suplakite kiaušinius su aliejumi, cukrumi ir vanile.
Dėkite į mišinį miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Permaišykite, paskui dėkite tarkuotas morkas ir pusę riešutų.
Suplakite ingredientus blenderiu, kol gausite vienalytę masę.
Perpilkite tešlą į iš anksto paruoštą formą.
Kepkite tortą orkaitėje 40-50 min, periodiškai patikrindami jo gatavumą dantų krapštuku.
Glazūros paruošimui: sumaišyti sviestą, sūrį, konditerinį cukrų ir 5 ml vanilės ekstrakto.
Suplakti blenderiu iki vienalytės masės, paskui dėti antrą riešutų dalį.Glazūra padengti ataušusį tortą ir patiekti.
Tai jums tikrai patiks!
Rašyti komentarą