Morkų tortas „Siurprizas“: geriausias sveikas desertas iš tų, kuriuos jūs žinojote

(3)

Morkų pyragas gali skambėti egzotiškai, tačiau tokiame deserte nėra nieko keisto. Tai yra populiarus patiekalas Amerikoje nuo septintojo dešimtmečio. O paruošti jį visai nėra sunku.

Jums reikės:

  • 4 kiaušiniai
  • 400 g cukraus
  • 300 ml augalinio aliejaus
  • 250 g miltų
  • 15 ml vanilės ekstrakto
  • 330 g morkų
  • 200 g kapotų graikinių riešutų
  • 120 g sviesto
  • 9 g sodos
  • 9 g kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 230 g kreminio sūrio (mascarpope arba Filadelfija)
  • 500 g cukraus.

Pradžiai įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 

Sutepkite formą sviestu ir nedideliu kiekiu miltų.Giliame inde blenderiu suplakite kiaušinius su aliejumi, cukrumi ir vanile. 

Dėkite į mišinį miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. 

Permaišykite, paskui dėkite tarkuotas morkas ir pusę riešutų.

Suplakite ingredientus blenderiu, kol gausite vienalytę masę. 

Perpilkite tešlą į iš anksto paruoštą formą.

Kepkite tortą orkaitėje 40-50 min, periodiškai patikrindami jo gatavumą dantų krapštuku.

Glazūros paruošimui: sumaišyti sviestą, sūrį, konditerinį cukrų ir 5 ml vanilės ekstrakto. 

Suplakti blenderiu iki vienalytės masės, paskui dėti antrą riešutų dalį.Glazūra padengti ataušusį tortą ir patiekti.

Tai jums tikrai patiks!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder